Hirdetés
. Hirdetés

Üzbegisztánban mindent lehet?

|

Egyik pillanatról a másikra 9 millió mobilozó maradt előfizetés nélkül.

Hirdetés

Megdöbbentő hírek érkeztek ma a 27,6 milliós lakossággal büszkélkedhető Üzbegisztánból, amelyek szerint tegnap az ország hírközlési hatósága véglegesen visszavonta az orosz MTS mobilszolgáltató Uzdunrobita néven futó leányvállalatának működési engedélyét. Mindez annyit tesz, hogy az ország mobilozóinak 40 százalékát, avagy bő 9 millió főt kiszolgáló legnagyobb helyi mobilszolgáltató egyszerűen eltűnt a térképről, a hoppon maradt ügyfeleiket természetesen tárt karokkal várják a volt riválisai.


A különféle hatóságok adókerülés és egyéb csalások miatt az elmúlt napokban nagyjából 900 millió dollár bírságot szabtak ki az operátorra, majd a cég fellebbezését meg sem várva lehetetlenné tették a működését. Megemlítendő, hogy a nyomozói szervek különféle vádakkal nemrég elkezdték letartóztatni az Uzdunrobita egyes alkalmazottjait (a vezérigazgató állítólag még idejekorán elhagyta az országot), továbbá bírói végzés nélkül zárolták a vállalat vagyonát.


Az MTS állítása szerint természetesen az ellenük eredetileg felhozott vádak teljesen alaptalanok voltak, továbbá bírósághoz fognak fordulni a leánycégük csődbe vitele miatt, bár a fentebb leírtak után valószínűleg nincs sok értelme tárgyalni az üzbég hatóságokkal. A hírek szerint az utóbbi időben számos külföldi vállalat távozott Üzbegisztánból a jogi rendszer pusztán elméleti szintű létezése miatt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.