Hirdetés
. Hirdetés

Üzleti Etikai Díjat kapott az AlphaSonic

|

November 20-án öt magyarországi bejegyzésű cég vehette át az Üzleti Etikai Díjat.

Hirdetés

Idén immár 14. alkalommal osztották ki a 2000-ben alapított Üzleti Etikai Díjat. Az üzleti élet egyik rangos elismerésévé vált díjat László Ervin professzor, a Budapest Klub elnöke és Demcsák Mária, a Piac & Profit üzleti magazin alapító főszerkesztője azzal a szándékkal hozták létre, hogy azok a vállalkozások, amelyek tevékenységükkel, magatartásukkal példát mutatnak a felelős, etikus gazdálkodásban, üzleti jelenlétben és erősítik a bizalmat a társadalom és az üzleti szféra között, minden évben a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek.

Az elismerés átadását az alapítók ez évben is a „Magyar Fenntarthatósági Csúcs” konferenciával egy napra szervezték, ezzel is erősítve az üzleti etikus magatartás és a fenntartható fejlődés egymáshoz tartozását. Az elmúlt tizenhárom évben a díj presztízse folyamatosan nőtt, ami egyúttal azt is jelzi, hogy a vállalatok körében egyre nő a tudatosság, a társadalmi elkötelezettség és az élhető, fenntartható világ fennmaradása iránti felelősség.

Idén a gazdasági szervezetek, kamarák és egyéni jelölések eredményeképpen 33 cég adott be pályázatot: 11 kisvállalat, kilenc középvállalat, négy nagyvállalat és kilenc multinacionális vállalat. A középvállalati kategóriában két, a kisvállalat, nagyvállalat és multinacionális vállalat kategóriájában 1-1 díjazottnak ítélte oda a zsűri az elismerést.

 

Kisvállalati kategóriában a díjat az AlphaSonic Kft. nyerte el. Az 1993-ban két magánszemély által alapított, ma több mint 870 millió forintos forgalmú cég számítástechnikai és biztonságtechnikai rendszerek nagykereskedelmével foglalkozik.

A társaság etikai hozzáállása, magatartása a céget vezető alapítók gondolkodásmódját adja vissza. A tulajdonos bolgár házaspár a cég fejlődését kereskedelmi és magatartásbeli stratégiájuknak tulajdonítják.

Társadalomjobbító tevékenységeket támogatnak, adománygyűjtésekben vesznek részt, gyermekrajz-díjakat ajánlanak fel. Hiszik, hogy társadalmi felelősségvállalásukkal egyben jó példát is mutatnak a többi cégnek és partnereiknek, s nem utolsósorban kollégáiknak. Szakmai szerepvállalásukban jelentős állomás az első Országos Rendszergazda Konferencia megszervezése.

A cég új telephelye a környezettudatos beruházás mintapéldája: geotermikus energia, napelemek. Igyekeznek olyan gyártók termékeit forgalmazni, amelyek a környezet megóvása érdekében termelnek, fejlesztenek.

Hirdetés

Középvállalat kategóriában a Kulcs-Soft Számítástechnikai Nyrt. és a BI-KA Logisztika Kft., nagyvállalati kategóriában az Alcufer Kft. nyert elismerést. A multinacionális vállalatok közül a Magyar Suzuki Zrt. nyert, míg az idén először átadott „Fenntarthatóság Szakmai Követe” díjat Lakatos Zsófia, a Hill and Knowlton Hungary Kft. ügyvezető igazgatója kapta.

Az Üzleti Etikai Díj szempontrendszere:
1. A cég etikai magatartása alkalmazottaival szemben
2. A cég tulajdonosainak etikai magatartása tulajdonosi jogosítványaik gyakorlása közben
3. Az ügyfelekkel, üzleti partnerekkel szembeni etikus üzleti magatartás
4. Társadalmi felelősségvállalás
5. A környezettel szembeni felelős magatartás

Az etikus üzleti magatartás elengedhetetlenen feltételei a 21. században
1. A cég felelős gondolkodásmódról cselekedetein keresztül tesz tanúbizonyságot. Felelősséget vállal munkatársaiért, szűkebb és tágabb környezetének jólétéért, a társadalom fejlődéséért, a klímaváltozás negatív folyamatainak visszafordításáért, az esélyegyenlőség javulásáért.
2. A cég tetteit nem elsősorban a mindenáron való haszonszerzés irányítja, hanem a másokról gondoskodás, más érdekeinek, jóllétének figyelembe vétele is.
3. A cég – a szűkebb-tágabb emberi, természeti, üzleti – környezet érdekeit szem előtt tartva képes átértékelni várható üzleti hasznát, illetve át tudja változtatni cselekedetinek célrendszerét magasabb rendű célok érdekében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.