Hirdetés
. Hirdetés

Vajon létezik még az internetes semlegesség?

|

Az amerikai Federal Trade Commission (FTC) külön vizsgálócsoportot állított fel az internetes adatforgalom semlegességének vizsgálatára.

Hirdetés

Az "Internet Access Task Force" zengzetes nevet viselő csoport feladata egyszerű: meg kell vizsgálnia, hogy jogosak-e azok a félelmek, melyek szerint a nagy szolgáltatók lassítják vagy akár blokkolják a rivális weblapok tartalmának elérését. A jelenséggel kapcsolatban egyre többen érzik az állami beavatkozás szükségességét.

A vita annak nyomán lángolt fel, hogy az amerikai törvényhozás olyan jogszabályt tervez elfogadni az internet semlegességével kapcsolatban, ami nem csupán megtiltaná a szolgáltatóknak, hogy lassítsák a vetélytárs szolgáltató tartalmainak elérését, hanem a saját oldalak adatforgalmának priorizálását, illetve a gyorsabb elérésért szedett díjszabás kialakítását is kriminalizálná.

A hivatalos fellépés ellenzői szerint inkább a piacra kellene bízni az internet semlegességének megőrzését, ám mások szerint a szolgáltatók túlságosan nagy erőforrásokkal és hatalommal rendelkeznek, így jogos és szükséges az állami beavatkozás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.