Hirdetés
. Hirdetés

Valódi vállalatirányítási bemutató

|

A középvállalatoknak szánt proALPHA vállalatirányítási rendszer egyik különlegessége, hogy minden összetevője saját fejlesztésű.

Hirdetés

Ellátogattunk a proALPHA Software Kft. szűkkörű, potenciális ügyfeleknek rendezett termékbemutatójára, ahol a legtöbb hasonló rendezvénnyel szemben színes, szagos prezentációk helyett, a működő rendszerbe tekinthettünk bele. A bemutatóval a cég célja nem az volt, hogy A-tól Z-ig kivesézze a rendszert, annak minden moduljával. Ehelyett Gajdos Attila, ügyvezető igazgató az alapok ismertetése után néhány konkrét tevékenységet (például minőségirányítás) emelt ki, és ismertette, miként támogathatja azt a megoldás.

A proALPHA német központú cég, s bár nem számít olyan világméretű szállítónak, mint az SAP vagy a Microsoft, lokalizált formában értékesíti elsősorban iparral és kereskedelemmel foglalkozó középvállalatoknak szánt megoldását. Erőssége az előbbi rendszerek gyártóival szemben, hogy minden kiegészítést, speciális fejlesztést a német központban végeznek. Ennek megfelelően a 10 fős magyar irodában sem folyik fejlesztés, csupán az ügyfelek igényei szerinti instrukciókat adják meg hozzá a központnak. Egy "nagy" rendszer bevezetésének sikere sokban függ az azt bevezető és testreszabó cégtől. A proALPHA esetében viszont minden fejlesztés egységesen készül.

Egy másik érdekes tulajdonsága a megoldásnak, hogy ERP rendszeren kívüli adatokat (például képeket vagy dokumentumokat) is tud kezelni. Ezek mellékletként csatolhatók a felvitt cikkekhez, s egy gombnyomással megnyithatók. A proALPHA-ban található, illetve a külső folyamattervező eszköz is tud mellékleteket tárolni, amelyek akár az egyes lépésekhez szükséges tudnivalók is lehetnek. A fájlokra link mutathat, de akár a rendszer is el tudja tárolni azokat. Utóbbi előnye, hogy nem veszhetnek el, hátránya, hogy növeli az adatbázis méretét.

A cikkek felvitelénél könnyebbséget jelenhet, hogy a rendszer hasonlóságokkal dolgozik. Például, ha egy autógyártó egy adott típusából többféle variációt is kínál, akkor csak a köztük lévő különbségeket kell megadni, nem szükséges mindegyiknél az összes adatot nulláról beírni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.