Hirdetés
. Hirdetés

Van mit keresni a zsugorodó nyomtatópiacon

|

Az OKI Systems Magyarország 2012-es pénzügyi évre vonatkozó gazdasági eredményei.

Hirdetés

Sajtótájékoztatón jelentette be a japán alapítású vállalat magyar leánya az elmúlt pénzügyi év eredményeit. Tamás Loránd, a cég regionális pénzügyi vezetője elárulta, hogy látva a korábbi számokat, a vállalatvezetés három éves távlatban a nyomtatóértékesítés megduplázását tűzte ki célul az EMEA régióban. Lássuk, hogyan halad ezen az úton!

A 2012-es pénzügyi évben a hazai nyomtatópiac tovább zsugorodott. Míg 2011-ben több mint 126.000 lézernyomtatót értékesítettek a gyártók, addig 2012-ben ez a szám mintegy 40.000-rel csökkent, ami értékben kifejezve körülbelül 3,5 milliárd forintos különbségnek felel meg. Az OKI Magyarország a kedvezőtlen piaci helyzet ellenére nyereséges évet zárt, és növelte piaci részesedését. A cég a tavalyi évben 682,8 millió forint árbevételre tett szert a nyomtató- és kellékanyag-kereskedelemben, több mint 3300 darab készüléket értékesítve. Ez a megközelítőleg 2,3 millió eurós bevétel növekedést jelent a 2011-es 2 millió eurós eredményhez, de még mindig nem éri el a 2010-es 2,8 millió eurós bevételt.

A vállalat tavaly a kkv-piac valamennyi szegmensében bővítette portfólióját, sőt, még egy fehér szín nyomtatására is képes irodai készülékkel is előrukkolt. Ennek révén 2012-ben 17 százalékkal növelte értékesített termékei darabszámát, árulta el Tamás Loránd. Az értékesített mono A4 multifunkciós készülékek száma - az általánosan zsugorodó piac ellenére - 2012-ben 314 százalékkal haladta meg a 2011-es értéket, nagymértékben köszönhetően két nagyvállalat, a MOL Nyrt. és a MÁV Zrt. megrendeléseinek. A vállalat a számára meghatározó, 21-30 lap/perc teljesítményű színes A4 nyomtatók és multifunkciós készülékek piacán 33,3, illetve 20,3 százalékos részesedésével ezúttal is az első, illetve második helyen végzett, a színes A3 nyomtatók piacából pedig 24,8 százalékos részesedést szerzett.

A regionálisan kiemelkedő eredményeket hozó OKI Magyarország a 2013-as pénzügyi évben elsősorban az A3 és A4 multifunkciós készülékek értékesítésére kíván fókuszálni, és berendezéseivel a házon belüli professzionális nyomtatás elterjedését támogatja. "Fő célkitűzéseink között szerepel, hogy idén 15 százalékkal növeljük árbevételünket. Egyben arra is törekszünk, hogy termékeinkkel minél több felhasználónál hozzájáruljunk az energia- és költséghatékony üzleti működéshez" - mondta a pénzügyi igazgató, aki újságírói kérdésre azt is elárulta, hogy foglalkoznak az utángyártott kellékanyagok jelenségével is. Tamás Loránd 15-20 százalékra tette ezek piaci arányát, melyre a vállalat kétféleképpen reagál(t): egyrészt részt vesz a felhasználói oktatásban a nem eredeti tinták gyengébb minőségét illetően, másrészt kinyomtatott lapra jutó költségre alapuló elszámolási szolgáltatást kínál a vállalatoknak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.