Hirdetés
. Hirdetés

Vékony kliensekkel erősít a HP

|

A HP kibővítette vékony kliens portfólióját, amely megoldásokkal a cégek csökkenthetik IT-üzemeltetési költségeiket.

Hirdetés

A Hewlett-Packard bejelentette, hogy több új géppel, virtualizációs eszközzel, és a több felhasználó kiszolgálására képes MultiSeat megoldással bővítette ki vékony kliens portfólióját. Sajtóközleményük szerint az Intel Atom N280 processzorral felszerelt HP t5740 és t5745 modelljeik már elérhetőek a tengerentúlon jutányos összegért. A t5740 429 dolláros (körülbelül 76 ezer forint) ajánlott fogyasztói áron, míg a t5745 399 dollárért (71 ezer forint) vásárolható meg.

 

hp-t5740.jpg
 

HP t5740 és t5300 Essential


A két vékony kliens egyaránt megrendelhető a HP saját ThinPro Linux, illetve a Microsoft Windows Embedded operációs rendszerével, amelyek tökéletesen megfelelnek a számukra kitűzött feladatnak. Míg a decemberben megjelenő ARM architektúrás t5300 Essential Series Client gép csak Linuxszal lesz elérhető, 199 dolláros (35 300 forint) ajánlott fogyasztói áron.

Hirdetés

Velük együtt debütál a HP MultiSeat megoldása, amellyel a vállalkozások jelentősen csökkenthetik IT-kiadásaikat, megnövelve az egy gép által kezelt felhasználók számát. A MultiSeat gépek ugyanis akár 10 különböző felhasználót is képesek kiszolgálni, biztosítva a Windows 7 felhasználói élményét. Segítségével a HP szerint akár 80 százalékkal is csökkenthető az informatikai infrastruktúra energiaéhsége.

multiseat.jpg


A vékony kliens technológia esetén ugyanis a felhasználók gépei gyakorlatilag közvetítőké avanzsálnak, a munka érdemi részét egy távoli szerver végzi. Nincs másra szükség, mint két fő beviteli eszközre (klaviatúra és egér), egy monitorra, egy egyszerű konfigurációra - ide tartoznak a HP most bejelentett gépei -, valamint egy működő internetkapcsolatra.  Az így megvalósított céges infrastruktúrával jelentős költségcsökkentést lehet elérni, mivel jelentősen leegyszerűsödnek az üzemeltetési feladatok, másrészt mivel az alkalmazások egy távoli szerveren futnak csökkenthető az áramszámla is, miközben a céges adatokat biztonságba, egy jól menedzselt környezetbe helyezzük ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.