Hirdetés
. Hirdetés

Videohirdetések a Google kínálatában

|

A Google nemsokára videohirdetések értékesítését is megkezdi a világhálón, ezzel új frontot nyitva a hirdetési piac nagyobb szeletének megszerzéséért folytatott hadjáratában.

Hirdetés

A reklámok nem a Google saját érdekeltségében működő webhelyeken, hanem azokon az oldalakon jelennek meg, melyek tagjai a Google AdWords hálózatnak - köztük olyan nevezetes partnerekkel, mint az About.com vagy a The New York Times. A cég AdWords blogja hétfői bejegyzésében arról tájékoztatja az érdeklődőket, hogy a szolgáltatás először csak az Egyesült Államokban, Kanadában és Japánban lesz elérhető, ám a közeljövőben bevezetik más piacokon, így Európában is. A hirdetőknek licitálniuk kell majd az újfajta reklámlehetőségre, mely párhuzamosan fut majd a hagyományos szöveges, kép- vagy éppen Flash-alapú változatokkal.

A hírek szerint teljesen a felhasználókra lesz bízva, hogy egy kattintással elindítják-e mozgóképek lejátszását, szemben a jelenlegi, néhány esetben elég zavaró automatizmusokkal. Ez a megoldás nem számít újdonságnak, a figyelmet mégis csak most, a Google tevékenységének előterébe kerülve vonta magára - a vállalat a Yahoo-val és a Microsofttal folytatott üzleti csatározásaiban fontos szerepet szán a frissen felfedezett hirdetési formának. A döntés érdekessége, hogy nem egészen egy héttel az AOL azon bejelentetése után született meg, melyben a konkurens társaság közzé tette a Lightningcast megvásárlására irányuló terveit. A Lightningcast az online hirdetések területén folytat előrehaladott fejlesztéseket, tevékenységi körükbe tartozik többek között az audiovizuális formák használata és a kampányok sikerességének hatékony felmérése.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.