Hirdetés
. Hirdetés

Világosabb lesz a tőzsde

|

Hivatalosan is független, a tőzsdén jegyzett társasággá vált az Osram.

Hirdetés

A Frankfurti és Müncheni Értékpapírtőzsdéken, megkezdődött a kereskedés az OSRAM Licht AG részvényeivel – „OSR” tőzsdei rövidítés alatt. Az OSRAM Licht AG teljes alaptőkéjét több mint 100 millió részvényre bontották, melyből 80,5 százalékot a jelenlegi Siemens részvényesek között 10:1 arányban osztottak el, azaz egy adott részvényes minden tíz Siemens részvénye mellé egy új OSRAM részvényt kapott. Így a több mint 700.000 befektetőből álló részvényesi körével a kereskedés nyitó napján az OSRAM papírok az egyik legnagyobb közkézhányadon lévő részvények közé tartoznak. A Siemens AG az OSRAM Licht AG részvényeinek 17 százalékát tartotta meg, és további 2,5 százalékot a Siemens Pension Trust e.V.-re ruházott át.

 

„A jegyzéssel új fejezet kezdődött a több mint 100 éves vállalat történelmében, amely egyben ígéretes lehetőséget is teremt a cég jövőbeni fejlődése számára” – jelentette ki Wolfgang Dehen, az OSRAM Igazgatóságának elnöke. A menedzsment a közelmúltban egy roadshow keretében a nemzetközi tőkepiac legfontosabb szereplőit kereste fel, mintegy 400 pénzalap és bank érdeklődésének felmérése érdekében.

2013 januárjában kezdett hozzá az OSRAM a tőzsdei bevezetés előkészítő munkálatainak, miután a Siemens AG január 23. napi és ezt megelőzően az OSRAM Licht AG január 21. napi közgyűlése hozzájárult az OSRAM Licht AG-nak a Siemens konszernből történő kiválásához.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.