Hirdetés
. Hirdetés

Világszerte leépít a Microsoft

|

Korábban már döntöttek a kiskereskedelmi hálózat megritkításáról, és az új pénzügyi évbe lépve most újabb elbocsátásokat helyeztek kilátásba.

Hirdetés

A Microsoft bejelentette, hogy a július 1-től kezdődő új pénzügyi évben világszerte leépítéseket hajt végre. A részletekkel azonban adós maradt: nem árulta el, hogy pontosan milyen területeken, hány dolgozójától kíván megszabadulni. Annyi bizonyosnak tűnik, hogy elbocsájtások várhatók a cég kereskedelmi részlegénél, az MSN.com online hírportálnál, ahol bizonyos területeken a mesterséges intelligencia váltja ki az emberi munkaerőt, és ugyanezen okból elbocsátások elé néz a Microsoft Azure felhőrészlege is.

Hirdetés

Nemrég a cég közvetlen üzlethálózatának szinte teljes bezárásáról is döntés született. Ezek a boltok portáljukat és belső kialakításukat tekintve az Apple elegáns üzleteit utánozzák, csak épp azokkal ellentétben konganak az ürességtől. Többségüket ezért a Microsoft bezárja, és csak négy kiemelt helyszínen, Londonban, New York-ben, Sydney-ben és Redmondban működteti tovább őket bemutatóteremként. A sajátmárkás termékek forgalmazását ezeken kívül közvetlenül kizárólag saját webshopján keresztül végzi, és persze továbbra is rendelkezésre áll a disztribúciós-viszonteladói csatorna.

A Microsoft szóvivője szerint a lépések nem példátlanok: az új pénzügyi évbe lépbe a cég rendszeresen áttekinti működését, és ezt korábban is követték elbocsátások. A Microsoft egyébként viszonylag jól jött ki a koronavírus-járványból, és a harmadik negyedéves eredményei felülmúlták a várakozásokat, hála a Teams csevegő- és csapatmunka-program és a Xbox játékszolgáltatások iránti megugrott érdeklődésnek. Részben ennek is köszönhető, hogy az idei elbocsátások állítólag nem lesznek olyan brutálisak, mint a korábbi nehéz időszakok után.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.