Hirdetés
. Hirdetés

Virtuális vásárlás akár holnap

|

Kérdezősködés helyett info-terminálok, bevásárló kocsi helyett pedig virtuális kosár segíti a törzsvásárlókat a vecsési Praktikerben.

Hirdetés

Az ismert barkácsáruház vecsési üzletének tavalyi megnyitóján már bejelentették, hogy a cég itt szeretné elsőként a legújabb technológiai megoldásokat élesben kipróbálni. Az áruház munkatársainak tapasztalatai és vásárlók visszajelzései alapján a legjobbnak ítélt megoldásokat a többi a Praktiker üzlet szolgáltatási palettájába illesztenék.

A világpremiernek kikiáltott csütörtöki sajtótájékoztatón, ennek a folyamatnak az újabb állomását jelentették be a cég vezetői a sajtó képviselőinek. A bejelentéssel egyidejűleg a vecsési áruházban már a jövő vásárlási megoldását használhatták a törzsvásárlók.

A virtuális kosárnak is nevezhető intelligens eszköz segítségével a vásárlók „kézbe vehetik" az információt. A „Praktinfo" egy bevásárlást segítő kézi szkenner, amely a vásárlás folyamat alatt végig információval látja el használóját. Egy térkép segítségével egyszerűbbé teszi a termékek megtalálását, illetve az árúkról a vevő azonnal hasznos információkat kaphat a mobiltelefonnál alig nagyobb eszköz segítségével.

praktiker.jpg


A hasznos kis készülék emellett megmutatja a termékek nevét, árát, fotóját, valamint a vásárlási kedvezményeket, de egyéb kiegészítő információkat is. A menüjében lekérdezhető az aktuális törzsvásárlói akció, a kedvezményre jogosító vásárlói egyenleg.

A vásárlás folyamata így jelentősen leegyszerűsödik, hiszen nem szükséges a termékeket levenni a polcról ahhoz, hogy megvásároljuk, egy gombnyomással akár többet is elhelyezhetünk a virtuális kosarunkban, amelyet később a pénztárnál egy leolvasás után ki is fizethetünk.

A megoldást tovább gondolva, könnyen megoldható, hogy a megvásárolt termékeket mindenféle emelgetés, mozgatás nélkül a vásárlás végén hazaszállíttassuk.

Az áruházban egyébként már üzemelő az elektronikus árcímkék, az internetes info-terminálok, az IBM-érintőképernyős kasszák, a plazma televíziós irányítótáblák, illetve a vezeték nélküli internet-kapcsolat előrevetíti, hogy a kereskedelem hagyományos csatornái sem kerülhetik el a digitális megoldások széleskörű elterjedését.

A Motorola által gyártott „Prakinfo"-ból egyelőre csak 15 darab áll a törzsvásárlók rendelkezésére. Az eszköz WLAN hálózaton kommunikál a kiszolgáló szerverével és web interface-en keresztül éri el a kasszarendszert, ahonnan minden alkalommal az aktuális árat veszi át.

Az alaprendszer egy MS SQL adatbázisra épülő .NET alapú, C#-ban fejlesztett a program. Az IBM a Praktiker stratégiai partnereként egy hosszú távú együttműködés keretében ezt az alaprendszert fejlesztette és szabta testre a Praktiker részére. A győri Szintézis pedig a Praktiker kasszarendszerét módosította, hogy az eszköz mindig az aktuális árat jelenítse meg, illetve létrehozta az alaprendszer és a kasszarendszer közötti interface-t. A „Praktinfo"az installáció és a teszt folyamán megbízhatónak bizonyult. A újságíróknak most bemutatott rendszer Vecsésen már élesben is működik, demonstrálva azt, hogy hamarosan hogyan vásárolhatunk világszerte.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.