Hirdetés
. Hirdetés

Visszavásárolná részvényeit a Microsoft

|

Sikerei mellett a szoftvergyártó 2006 negyedik pénzügyi negyedévére az előző év megfelelő időszakához képest 24 százalékos profitcsökkenést jelentett be, és ismertette 40 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási tervét.

Hirdetés

A negyedik negyedéves jelentésben szereplő 2,83 milliárdos haszon messze elmarad a 2005 negyedik negyedévében felmutatott közel 3,7 milliárd dollártól. Ennek ellenére a bevételek meggyőző növekedéséről számolhatott be a Microsoft, mivel a 2,83 milliárdos adat már tartalmazza a különböző fejlesztések kiadásait és azt az adóterhelést, amely nélkül a részvények osztaléka elérhetné a 31 centet. Ez meghaladná a Wall Street előzetes 30 centes előrejelzését.

A Microsoft egyúttal azt is bejelentette, hogy lezárta két évvel ezelőtt indított 30 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási akcióját, és még augusztus 17-e előtt további 20 milliárd dollár értékben visszavásárolja saját részvényeit a tőzsdén. Ez várhatóan 808 millió részvényt, vagyis az összes részvény 8,1 százalékát érinti majd. A harmadik hullámban következő 20 milliárd dolláros, 2011. június 30-áig esedékes részvény-visszavásárlási folyamat tervezetével együtt nyilvánosságra hozták a 2007-es évre vonatkozó szervezeti átalakítások sorát is.

Ezek közül a legfontosabb, hogy a cég öt működési területre osztja majd tevékenységét. A Szerver, Kliens és Eszköz, az Informatikai Dolgozói, az Online Szolgáltatás, az Üzleti és a Szórakoztató Csoportok három szervezeti egység keretein belül működnek: ezek a Platform és Szolgáltatási Részleg, az Üzleti Részleg és a Szórakoztatóipari Részleg néven futnak majd.

A Microsoft szóbanforgó negyedéve a cég jelentése szerint elsősorban a vállalatközi szerződések megújítása és a licencszerződések tekintetében volt gyümölcsöző. A bevételi hátralékok, melyek általában jól jellemzik a licencdíjak éves törlesztési rendszerének egészséges működését, a fenti időszakban 10,9 milliárd dolláros rekordot értek el. Ez 2005 megfelelő negyedévéhez képest 19 százalékos emelkedés, de az idei harmadik negyedév adataihoz képest is 2 milliárdos növekedést jelent.

A vállalat közleményének végén arról is beszámol, hogy a negyedik negyedévben további 50 000 Dynamics CRM ügyféllel bővítette partnereinek táborát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.