Hirdetés
. Hirdetés

Vistáért mentem! Csók: Intel Centrino Pro

|

Noteszgépgyártói forrásokból származó hírek szerint az Intel a Windows Vista megjelenésével frissíti a Centrino technológia védjegyét és bevezeti a Centrino Prót. A kampányba 300 millió dollárt fektetnek.

Hirdetés

A DigiTimes.com szellőztette meg azt az információt, hogy az első generációs Centrino bevezetéshez hasonlóan, az Intel 300 millió amerikai dolláros, világméretű marketingkampány keretében készül bevezetni a Centrino Prót. A notebookgyártóknál lévő legújabb Intel terméktervek szerint amit Centrino Pro néven kívánnak bevezetni, az a Core 2 Duo (Merom) processzor köré épülő Santa Rosa kódnevű platform.

A 2007 második negyedében várható újdonság Socket P foglalatba illeszkedik, 800 megahertzes külső órajelen jár majd és 4 megabájt másodszintű gyorsítótárat tartalmaz majd. A Centrino Pro hagyományosan a CPU, alaplapi lapkakészlet és a hálózati vezérlő szentháromságából áll majd. A még nem érintett utóbbiak a GM965/PM965 lapkakészletek, 82566MM Gigabites Ethernet vezérlő, illetve 4965AGN Wi-Fi vezérlő, mely egyaránt támogatja a Wi-Fi "a", "g" szabványokat és a hamarosan véglegesítésre kerülő "n" standardot is. Újdonság lesz még az Intel Active Management (Intel AMT) és Virtualization Technology támogatása is, mely forradalmian új technológiák a mobil PC-k területén.


A Santa Rosa platform dinamikus FSB (külső órajel) szabályozásának demója az Intel Fejlesztői Fórumáról


Az, hogy az Intel nagyon komoly hangsúlyt fektet a mobil PC-s fejlesztésekre, egyáltalán nem véletlen. Egyrészt ezen a területen az AMD-vel szembeni előnye tagadhatatlan, másfelől a noteszgéppiac tartani tűnik az éves 25 százalékos növekedést jövőre is. A gyártók az idei év végére világszerte 80-85 millió eladott példánnyal számolnak, jövőre pedig a 100 millió darab értékesített példánynál is többre számítanak.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.