Hirdetés
. Hirdetés

Vizsgálat indulhat a Sony leányvállalata ellen

|

A minisztérium valószínűleg versenyügyi kérdések kapcsán kereste meg a Sony optikai meghajtóit gyártó leányvállalatát.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma információkat kért egy esetleges jogi eljárás kezdeményezéséhez a Sony Optiarc-tól, amely a Sony optikai meghajtóinak gyártásával foglalkozik, jelentették be az illetékesek hétfőn reggel egy, a tokiói tőzsdének eljuttatott levélben. A vállalat tudomásul vette a minisztérium megkeresését, amelyet az optikai meghajtók piacára kiterjedő általános versenyügyi vizsgálódások részének tekint. A felek egyelőre nem hozták nyilvánosságra az ügy részleteit.

A Sony Optiarc DVD- és Blu-ray meghajtókat gyárt az elektronikai nagyvállalatnak, valamint OEM- és notebookszállító partnereinek. A cég központja Japánban van, de az USA-ban és a Németországban is működik egy-egy nagyobb képviselete. Kezdetben a Sony 55 százalékos, a NEC 45 százalékos részesedéssel bírt a 2006-ban alapított vállalatban, de 2008 őszén a Sony átvette a NEC részét, így a cég immár 100 százalékban a Sony tulajdona.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.