Hirdetés
. Hirdetés

Volt Dell-alkalmazottakat perelhet a SEC

|

A Dell pénteken jelentette be, hogy egyes volt alkalmazottai polgári vagy közigazgatási eljárás elébe nézhetnek egy, az Egyesült Államok egyik pénzügyi felügyeleti szerve által indított vizsgálat kapcsán.

Hirdetés

Az Egyesült Államok pénzügyi felügyeleti szerve, a U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) peres eljárás alá vonhatja a Dell egyes volt alkalmazottait. Az esetleges szankciókra egy a cég gyakorlatát vizsgáló, 2005 augusztusában indított könyvviteli vizsgálat kapcsán kerülhet sor.

Az SEC a Dell számos volt munkavállalóját megkereste a vállalat könyveinek vizsgálatával kapcsolatban, de a jelenlegi alkalmazottakkal ezidáig nem vették fel a kapcsolatot - közölte David Frink, a vállalat szóvivője.

Az SEC által kiküldött idézésekben arról tájékoztatták az érintetteket, hogy a felügyeleti szerv jogászai polgári vagy közigazgatási eljárás elindítását fontolgatják velük szemben. Az érintettek kiléte egyelőre nem került nyilvánosságra.

A felügyelet a Dell egyes, a 2006-os pénzügyi évet megelőző jövedelem-bevallássaival és pénzügyi jelentéseivel kapcsolatban folytatott vizsgálatot. Az IT cég közleményben hangsúlyozta: kész együttműködni az ügyben az SEC-kel, ám a felek mindeddig nem jutottak megegyezésre.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.