Hirdetés
. Hirdetés

Windows 7 telepítés: akár egy napig is eltarthat

|

Extrém esetben 20 óráig is tarthat a Windows 7 telepítése. Összességében viszont gyorsabban mászik fel a gépünkre, mint a Vista SP1.

Hirdetés

A Microsoft szoftver-mérnökeinek blogbejegyzése szerint legrosszabb esetben akár egy napig is eltarthat a Vistáról Windows 7-re történő váltás. Persze ez a legrosszabb forgatókönyv, mivel csak akkor következhet be, ha a felhasználó teljes újratelepítés helyett frissíteni szeretné a 32 bites rendszerét, átmentve 650 GB adatot és 40 alkalmazást. Ami valljuk be, igen ritkán esik meg.

Teljes újratelepítésnél viszont - mikor az új operációs rendszer számára a Windows telepítő teljesen lepucolja a partíciót - már sokkal jobb a helyzet. Ekkor ugyanis csak 30 és 50 perc közötti intervallummal kell számolnunk a számítógép konfigurációjától függően.

 

windows7-upgrade2.jpg


Érdekesség, hogy a Microsoft teszteredményei szerint a 32 bites rendszerek teljes újratelepítésnél (clean install) jobban teljesítenek, mint 64 bites társaik. Míg frissítés esetén a legtöbb esetben a 64 bites konfigurációk gyorsabbnak. Összességében pedig a Windows 7 körülbelül 5 százalékkal gyorsabban települ, mint a Windows Vista SP1.

 

windows7-upgrade.jpg


Utóbbi értékeket mind Windows Vista SP1 - Windows 7 csere során mérték. A Microsoft mérnökei ugyanis csak e forgatókönyvet tesztelték, mivel frissíteni csak a Vista tulajdonosok tudnak, míg a 2001-es operációs rendszer tulajdonosai csak az újratelepítést választhatják majd. XP esetén viszont nyugodtan támaszkodhatunk a Vista "clean install" értékeire, hiszen nagyságrendekben nem különbözik a két rendszerről történő váltás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.