Hirdetés
. Hirdetés

Windows Live magyarul

|

Az integrált szolgáltatások sorát kínáló Windows Live a felhasználó igényei szerint egyéni tartalmak kialakítását és megosztását teszi lehetővé.

Hirdetés

A Microsoft immár Magyarországon is elérhető Windows Live szolgáltatását eddig 47 országban vezették be, a magyar felhasználók október 17-18-án a tihanyi Internet Hungary konferencián ismerkedhetnek meg vele közelebbről. A szoftvercég több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik az online szolgáltatások területén, MSN portálja havonta több mint 465 millió egyéni felhasználót vonz világszerte. A helyi viszonyokra adaptált MSN verziók 42 piacon, 21 nyelven érhetőek el, így a program világviszonylatban is piacvezető: az egyéni felhasználóknak vonzó tartalmakhoz való hozzáférést, a vállalkozásoknak online hirdetési lehetőséget kínál az egész világon.

A személyes Internet szolgáltatások és szoftverek új eszköztárát felvonultató Windows Live célja, hogy egyetlen helyen hozza össze a felhasználó számára legfontosabb kapcsolatokat, információkat és témaköröket, s hogy mindezt a felhasználó PC-jére, mobil eszközeire és a webre is kiterjedő, bővített biztonsági funkciókkal valósítsa meg. Az MSN és a Windows Live egymás mellett, egymást kiegészítő szolgáltatásként kerül piacra.

Az új szolgáltatás egyik kulcseleme a Windows Live Messenger ingyenes és könnyen használható azonnali üzenetküldő szolgáltatása, amellyel az egyéni felhasználók valós idejű kapcsolatot tarthatnak fenn egymással. A szolgáltatást több mint 240 millióan veszik igénybe világszerte. A program egyrészt azonnali üzenetküldést, másrészt hang- és videó kapcsolatra épülő kommunikációs lehetőségeket kínál. Segítségével a felhasználók telefonra irányuló hívásokat indíthatnak személyi számítógépükről, és egyszerűen küldhetnek egymásnak képeket, továbbá más személyes állományokat.

A Windows Live Search funkció pedig elmenthető és megosztható, előre meghatározott kritériumokra épülő makró keresési lehetőséget nyújt a felhasználóknak. A Live Search eszközkészlettel gyors és könnyű a keresések, hírkövetések futtatása, az RSS letöltések és blogok fellelése. Így az időhiánnyal küszködő egyéni és a hatékonyságra törekvő üzleti felhasználók számára egyaránt hasznos eszköz lehet. A Windows Live programot emellett kibővített biztonsági központtal szerelték fel, amely ingyenesen használható vírusellenőrzőt tartalmaz - így felhasználói mindig kellő szintű védelem mellett léphetnek ki a világhálóra.

A Microsoft online szolgáltatásai Magyarországon is népszerűek: havonta körülbelül 1,34 millió ember használja az MSN Messengert és 900 ezren az MSN Hotmail levelezőrendszert, havonta 1,5 milliárd üzenetet küldve. Ezen tényekre alapozva a Microsoft Magyarország biztos abban, hogy a magyar piac érett a Windows Live bevezetésére. Az ingyenes szolgáltatást ugyanis az online reklámbevételekből finanszírozza a szoftvercég. Az online hirdetési piac a MOHI (a nyolc legnagyobb magyar internetes portál reklámbevételeit bemutató Magyar Online Hirdetési Index) hivatalos adatai alapján 2006 első három negyedében elérte a 3,379 milliárd forintot, ami több mint ötven százalékos növekedést jelent a múlt év azonos időszakához viszonyítva.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.