Hirdetés
. Hirdetés

Windows Phone kerülhet a Blackberrykre?

|

A gyártó állítólag mérlegeli a Microsoft rendszerére való átállás lehetőségét.

Hirdetés

Mint tegnap beszámoltunk róla, a Research In Motion még az elemzők borúlátó előrejelzéseit is alulmúlva 518 millió dolláros nettó veszteséget gazdálkodott ki az utóbbi negyedéve során: az eladásaik zuhanórepülésben vannak, a messiásként várt Blackberry 10-es mobiljaik pedig ősz helyett csak jövő év elején kerülhetnek piacra.


A Reuters információi szerint a RIM elkeseredett vezetősége az utóbbi hetekben hajlandó volt két extrém lehetőséget is mérlegelni a cég megmentése érdekében. Az érdekesebbik feltétlenül a Windows Phone operációs rendszerre való átállás lenne, amelyet a hírek szerint maga Steve Ballmer javasolt nemrégiben a Thornstein Heins által vezetett gyártónak.


Ennek előnye az volna, hogy nem kellene operációs rendszert fejlesztenie a RIM-nek, ráadásul a Microsoft szabadalmak és részvények vásárlásával fel tudná tőkésíteni őket; a megoldás ára a szoftveres függetlenségük elveszítése lenne.


A másik opciót állítólag a világhírű, erős titkosítással rendelkező kommunikációs üzletáguk egy befektetői csoportnak történő eladása jelenthetné, amely során az új tulaj megnyithatná a szolgáltatásaikat más gyártók előtt, így szerezve vissza a pénzét. Sajnos ezzel a RIM az egyetlen dolgot adná el, amellyel harcolni képes jelenleg az okostelefonok piacán, így ez sem nevezhető túl vonzó lehetőségnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.