Hirdetés
. Hirdetés

Yahoo: Mo' money!

|

A Yahoo igazgatótanácsa megfontolja a Microsoft kéretlen felvásárlási ajánlatát, de csak akkor, ha az magasabb lesz az eredeti 44,6 milliárdnál.

Hirdetés

Mint tudjuk, Steve Ballmer levelét megírta, a Yahoo pedig reagált. Megfogalmazásuk szerint nem veszik jó néven az ultimátumokat vagy az ellenséges felvásárlási szándékkal való fenyegetést. A Microsoft visszautasította, hogy kommentálja a Yahoo válaszát. A Yahoo szerint "az igazgatótanács körültekintő döntést hozott a kéretlen javaslattal kapcsolatban; név szerinti szavazással úgy döntött, hogy az nem szolgálja sem a Yahoo, sem pedig a részvényesek érdekeit és ezért február 11-én nyilvánosan is visszautasította azt."

Azt is a Microsoft fejéhez vágják, hogy az ellenséges felvásárlási szándékkal való fenyegetés nemkívánatos eredményre vezet, és nem egyezik meg azzal a céllal, amit a Microsoft megjelölt, vagyis a barátságos tranzakcióval. Viszont a levél egyes részeiből kitűnik: a vezetőség csupán azt akarja elérni, hogy a Microsoft emelje meg ajánlatát. "Az igazgatótanács nézete az Önök ajánlatával kapcsolatban nem változott. Változatlanul azt gondoljuk, hogy az ajánlat nem szolgálja a Yahoo és a részvényesek érdekeit. Rendületlenül kitartunk azon elkötelezettségünk mellett, hogy azt az utat válasszuk, ami maximalizálja a részvények értékét, és nem teszi lehetővé az Önök vagy bárki más számára, hogy kevesebbért szerezze meg a céget, mint annak teljes értéke."

Rob Enderle, a San Joséban székelő Enderle Csoport elemzője szerint a Yahoo figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy a részvénypiac leszálló ágban van, és több pénzt akarnak, mint amit a piac vagy a bármelyik vásárló fizetni szándékozna. Enderle szerint a Microsoft úgy érzi, hogy többet ajánl, mint amit a piacon a cég ér, míg a Yahoo úgy érzi, hogy a Microsoft ajánlata kevesebb, mint ami a cég piaci értéke. "A Microsoft sértve érzi magát, amiért a Yahoo nem kap az ajánlaton, hogy piaci értéke felett adják el a céget, míg a Yahoo-nál azért dühösek, mert úgy érzik, hogy a Microsoft megpróbálja megkopasztani őket, és a piaci értéke alatt akarja megszerezni a céget."

Enderle szerint a két cég közötti kommunikáció kezd személyeskedésbe átcsapni, és ha elérnek erre a pontra, az mindig drága mulatság. "Mindkét félnek hátrálnia kellene egy lépést, és venniük kellene egy mély lélegzetet, mert a következő lépés mindkettejüknek igencsak sokba kerülhet. Ha a Microsoft úgy dönt, hogy belevág az ellenséges felvásárlásba, a költségek nagyon meg fognak ugrani, és a Yahoo-nak okozott kár - még akkor is, hogyha az átvételi szándék meghiúsul - igencsak jelentős lesz. Úgyhogy most engedni azt, hogy a dolgok elfajuljanak, előnytelen lenne mindkét cég számára."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.