Hirdetés
. Hirdetés

Zeneszolgáltatást indít a RIM

|

A BlackBerry gyártója felhő alapú zeneszolgáltatást indít, egyelőre tesztüzemmódban.

Hirdetés

Blackberry
Blackberry

Zárt béta, tesztüzemű szolgáltatást indított a BlackBerry gyártója, a Research In Motion Kanadában, Amerikában és Nagy-Britanniában. A felhő alapú zenei szolgáltatást még idén teljes üzemben elindítják, havonta öt dolláros előfizetés fejében lehet majd igénybe venni.

A zeneszolgáltatás a tervek szerint Európában, Ázsiában is elérhető lesz, ám az első körben Magyarország nem szerepel a RIM listáján. A közlemény szerint az öt dolláros havidíj országonként több-kevesebb is lehet. A cég több zenei stúdióval is elkezdett tárgyalni, közöttük van a Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music Group és EMI Group.

Az elképzelés szerint a BBM Music nevű szolgáltatás a mobiltelefonokon lesz elérhető, a gyártó tabletjén, a PlayBookon egyelőre nem működik. A zenéket a telefonra is letölthetik - de csak ideiglenesen, cache-ben tárolhatják - a felhasználók, így azt akkor is hallgatni tudják, ha nincs lefedettség. A havi előfizetés 50 zeneszámot takar. A szabályok szerint 25 zeneszámot lehet majd csereberélni havonta, illetve megosztható a lejátszási lista is.

Ha a felhasználó egy-egy kedvenc zeneszámát meg is szeretné vásárolni, akkor a szolgáltatás az Amazon zeneboltjába irányítja őt, ahol az ott érvényes árakon vásárolhat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.