Hirdetés
. Hirdetés

Zuhannak az EMEA régió PC-s szállításai

|

Egyetlen negyedév alatt az ötödével csökkentek a területen a PC-s kiszállítások.

Hirdetés

Az EMEA régióban jelentősen csökkent a kiszállítások száma a PC-k kategóriájában. A mostani érték 20,2 százalékkal alacsonyabb a tavaly ugyanilyenkor regisztrálthoz képest, ami 21,8 millió darabbal kevesebb gépet jelent. A notebookok esetében 21,6 százalékos mínuszról lehet beszélni, ami 13,6 millió darabot jelent, míg a PC-k 19,6 százalékos csökkenése 8,3 millióra redukálta azok számát. 

Az IDC elemzői szerint ugyanakkor ez inkább a vásárlási szokásokat tükrözi, és nem a piac változását. Ezt azzal magyarázták, hogy a kliensoldali eszközökre tavaly 15 százalékkal többet költöttek, és várhatóan most is két számjeggyel emelkedik majd ez a mutató. 

Nyugat-Európában ezzel szemben 22,5 százalékos csökkenés volt megfigyelhető, egyedül talán Nagy-Britannia esetében nem volt ok panaszra. A fogyasztók a pénzüket jelenleg az okostelefonokba és a tabletekbe pumpálják, eközben a többi területen lassulnak a frissítések és késnek vagy nincsenek IT-s befektetések. Érdekesség, hogy mennyiségben egyedül a Lenovo tudott javítani az eladásain.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.