Hirdetés
. Hirdetés

Zuhanórepülésben a Lumiák

|

A júniustól szeptemberig tartó negyedévben több millióval csökkent a Microsoft által eladott okostelefonok darabszáma mind az egy évvel korábbi, mind az előző negyedévhez képest.

Hirdetés

Közzétette a szeptember 30-án lezárult pénzügyi negyedévének eredményeit a Microsoft. A szoftver-, hardver- és mobilgyártó óriás 20,4 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el az időszakban az egy évvel korábbi 23,2 milliárd dollárhoz képest, míg a nyeresége 4,6 milliárd dollárt tett ki, szemben az előző év azonos időszakának 4,54 milliárd dollárjához képest. Ezek szép számok, beárnyékolja azonban az elért eredményeket, hogy a telefonok eladásából származó bevételek 54 százalékkal (1,5 milliárd dollárral) csökkentek a negyedévben, ami darabszámban kifejezve azt jelenti, hogy a júliustól szeptemberig tartó negyedévben a Microsoft csupán 5,8 millió Lumia okostelefont értékesített, ami jelentős csökkenés az egy évvel korábbi 9,3 millióhoz és az előző negyedévi 8,4 millióhoz képest. A jelenlegi negyedévben nagy valószínűséggel javulni fog a helyzet, mivel október elején három új Lumia modellt mutatott be a Microsoft, a csúcskategóriájú Lumia 950-et és 950 XL-t, valamint a belépő szintű Lumia 550-et.

Ugyancsak esett, mégpedig 26 százalékkal a Surface tabletek forgalma, igaz, ennek elfogadható oka, hogy a vásárlók megvárták az új Surface Pro modellek megjelenését.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.