Hirdetés
. Hirdetés

A Microsoft és az Apple az IT-szektor két jófiúja

|

Az amerikaiak rájuk bíznák legszívesebben a személyes adataikat. A többség szerint a Facebook a legmegbízhatatlanabb.

Hirdetés

Hirdetés

A Facebook botránya jelentősen aláásta a technológiai óriások adatkezelésébe vetett bizalmat. A SurveyMonkey and Recode most felmérést készített, azt vizsgálva, hogy mely cégek a leginkább, illetve legkevésbé megbízhatóak az amerikaiak szemében.

A bizalmi lista élén a Tesla, a Microsoft, az Amazon és az Apple áll: a megkérdezettek az ő esetükben érzik leginkább, hogy jó kezekben vannak az adataik. A sereghajtó pedig a Facebook: arra a kérdésre, hogy kire bíznák legkevésbé szívesen személyes adataikat, a megkérdezettek 56 százaléka Zuckerberg cégét nevezte meg.

Az Apple és a Microsoft előkelő helyezése alighanem annak köszönhető, hogy ez a két cég még az Egyesült Államok kormányával is szembeszállt a felhasználói adatok védelme érdekében.

Az Apple például megtagadta, hogy a FBI számára feltörje a San Bernardo-i lövöldözés egyik résztvevőjének iPhone-ját, mert úgy ítélte meg, hogy az eset precedenst teremtene, és megingatná a felhasználók biztonságérzetét, a Microsoft pedig nem volt hajlandó átadni a kormánynak az európai szerverein tárolt felhasználói adatokat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.