Hirdetés
. Hirdetés

Fél évig átverte a világot a Microsoft és az Apple!

|

Az Amazonnal, az AMD-vel, az ARM-mel, a Google-lal és az Intellel együtt már júniusban tudtak a Meltdown és Spectre sebezhetőségről, de az infókat eltitkolták a többi cég elől.

Hirdetés

 

Hirdetés

Az Egyesült Államok kongresszusának energiaügyi és kereskedelmi bizottsága levelet küldött számos csúcstechnológia cégnek, köztük a Microsoftnak és az Apple-nek, hogy megtudja, miért tartották sokáig titokban a Meltdown és Spectre biztonsági résekre vonatkozó információikat.

A levél állítása szerint több cég, így az Apple, az Amazon, az AMD, az ARM, a Google, az Intel és a Microsoft már tavaly júniusban tudott a két sebezhetőségről, de 2018. január 9-ig embargót hirdettek minden információra.

A technológiai óriások azért tettek hallgatási fogadalmat, hogy időt nyerjenek a javítások kidolgozására. Az Intel, AMD és ARM lapkakészletek Meltdown és Spectre biztonsági résének befoltozására végül is  január elején került sor.

A kongresszus most azt mondja, hogy az információk visszatartása hátrányosan érintette a buliból kihagyott többi cégeket, amelyek felhasználói így hosszabb ideig maradtak védtelenül.

A levél felteszi a kérdés, hogy mi indokolta az embargót, és mely cég vagy cégek javasolták.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.