Hirdetés
. Hirdetés

IDC: meglepő mértékben nőnek az európai biztonsági kiadások 2023-ban

|

A kormányzati szektor továbbra is az adatvédelembe és a digitális átalakítási kezdeményezései végrehajtásába fog befektetni, amelyeket egyre kifinomultabb zsarolóvírus-támadások érnek.

Hirdetés

A növekvő biztonsági igények, az új szabályozások és a jelenlegi geopolitikai helyzet miatt növekvő zsarolóvírus-támadások kockázata továbbra is az európai biztonsági kiadások motorja. Az IDC Worldwide Security Spending Guide című kiadványa szerint 2023-ban az európai összkiadások 10,6 százalékkal nőnek. A régió kiadásai az előrejelzési időszakban továbbra is csaknem kétszámjegyű növekedést mutatnak, és a teljes kiadás 2026-ban eléri a 71 milliárd dollárt.

Az Egyesült Királyság, Németország és Franciaország a legjelentősebb biztonságra költő országok, amelyek együttesen az európai biztonsági piac több mint felét teszik ki. Közép- és Kelet-Európában a Cseh Köztársaságban lesz a leggyorsabb a növekedés 2023-ban, több mint 12 százalékkal éves szinten.

"Az IDC kutatása azt mutatja, hogy a folyamatos zavarok és a dinamikus fenyegetések arra késztetik az európai szervezeteket, hogy újragondolják kiberbiztonságukat és proaktívan biztosítsák szervezetük jó kiberhigiéniáját. A zéró bizalom elvének elfogadása a biztonsági intézkedések szigorítása és a biztonságos hozzáférés-ellenőrzés bevezetése érdekében a hálózatok, alkalmazások és eszközök egészén kiemelt prioritássá vált, az új beruházások és kezdeményezések számára pedig meghatározott stratégiát és a felső vezetés támogatását kell biztosítani" - mondta Romain Fouchereau, az IDC európai biztonsági kutatásának vezetője.

Hirdetés

"Azt látjuk, hogy a szoftverek és hardverek mellett az európai vállalatoknak nagyon is valós igényük van a biztonsági szolgáltatásokra is, hogy garantálják folyamatos működésüket és a szabályozások betartását. Ez különösen igaz a biztonság terén korlátozott kompetenciájú szervezetekre, főleg a digitálisan kevésbé fejlett vertikális ágazatokban, például a média, a gyártás és az egészségügy területén működő kis- és középvállalkozásokra" - mondta Vladimir Zivadinovic, az IDC European Data and Analytics vezető elemzője.

Idén a pénzügyi szektorban lesznek a legmagasabbak a kiadások Európában, amit az adatvédelem és a jogszabályi megfelelés igénye hajt. Ugyanakkor a piaci dinamika arra készteti a pénzintézeteket, hogy növeljék reagálóképességüket és agilitásukat. A biztonsági szolgáltatások kulcsfontosságúak lesznek ahhoz, hogy belső IT-csapataik teljes potenciálját felszabadítsák, és az új szolgáltatásokra és a jobb ügyfélélményre összpontosíthassanak.

A pénzügyeket szorosan követi majd a feldolgozóipar, a kormányzati szektor pedig a harmadik. A feldolgozóipar továbbra is az ipari eszközeinek védelmére fog összpontosítani, amelyek egyre inkább összekapcsolódnak a vállalati IT-hálózattal. A kormányzati szektor továbbra is az adatvédelembe és a digitális átalakítási kezdeményezései végrehajtásába fog befektetni, amelyeket egyre kifinomultabb zsarolóvírus-támadások érnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.