Indul új videós sorozatunk a Computerworld Café

|

Megannyi interjú jelenik meg szakmai oldalakon és lapokban, ahol szó esik termékekről, megoldásokról, hírekről - de az ezek mögött álló emberről annál kevesebb. Ezért indítottuk új, beszélgetős sorozatunkat.

Amikor valaki a Computerworld magazint, vagy annak online "kivetülését" olvassa, legfőképpen olyasmikről van szó, amelyek közvetlenül fontosak a szakmában dolgozóknak. A cégvezetőknek igyekszünk közelebb hozni és érthetővé tenni a vállalati informatikai világ történéseit, a CIO-knak, tehát az informatikai döntéshozóknak bemutatjuk a legújabb termékeket, szolgáltatásokat és a munkájukhoz szükséges egyéb információkat.

Ilyenkor gyakran megszólalnak az informatikai és üzleti világ fontos és jól ismert alakjai, de általában ők is az adott problémákról vagy megoldásokról beszélnek, kevesebb szó esik magáról az emberről. Ez adta az ötletet, hogy elindítsunk egy új videós sorozatot, amelyről az ötletgazda, Bozsoki Dániel, a Computerworld lapigazgatója mondja el a részleteket.

"Személyes kérdések, az ember a cég mögött": pontosan mi a Computerworld Café célja?

Az IT szaklapok, interjúk nagy része, többek között a Computerworld interjúk is, a cégvezetők szakmai eredményeire, cégek termékeire fókuszálnak. De felmerülhet a kérdés, hogy egy sikeres cég felépítéséhez, irányításához milyen személyiség, milyen életút, milyen személyes célok vezetnek?

A Computerworld Café célja, hogy megismerjük a sikeres cégek mögötti embereket, vezetőket, szakértőket, megértsük, hogy mi volt a motivációjuk, hogy azt a szakmai életutat válassza, amelyben megismertük. Ezzel szeretnénk többek között motiválni a pályakezdőket és azokat, akik most lépnek be ebbe az iparágba: a beszélgetésekből kiderülhet, milyen képességeiket, rutinjaikat kell fejleszteni ahhoz, hogy sikeres szakemberré vagy vezetővé válhassanak.

Milyen interjúalanyokat keresünk?

Elsősorban olyanokra fókuszálunk, akik meghatározó szereplői a hazai IKT szektornak. Olyan sikereket értek el, amivel példát mutathatnak mások számára.

Az első beszélgetések alapján mik a tapasztalatok, mennyire nyílnak meg a "komoly" interjúalanyok személyesebb témákban?

Az eddigi interjúk során sikerült közvetlent hangvételt megtalálni az vendégeinkkel, bár még mindig érződik, hogy szokatlan számukra az, hogy nem a szigorúan vett szakmai interjúik egyikét adják, esetenként nehezen lépnek ki a szerepükből. Az a célunk, hogy ténylegesen egy baráti kávézás hangulata legyen a beszélgetéseknek, ahol megismerhetjük az embert a cég mögött.

Akár segíthet is egy vállalat megítélésében, ha a szokásos, sokszor merev image mellett ilyen videók is megjelennek?

Tapasztalataink alapján a piac jelentős mértékben változik. Egyre nagyobb súlyt kap a vállalatok megítélésében a céges kultúra. Elég csak a Google-ra gondolni, aminek az írországi központjában volt szerencsém járni. Ott a munkavállalók teljesítménye mellett a mentális és fizikai egészségük fejlesztésére is komoly hangsúlyt fektetnek, és persze egyre több további vállalatnál veszik át ezt a szemléletet. Egy leendő munkavállalónak, egy leendő partnernek, megrendelőnek, véleményem szerint, fontos látnia, hogy milyen emberek vezetik az adott céget.

Mit tegyen, aki szívesen megmutatná magát egy ilyen videóban?

Folyamatosan keressük a beszélgetőpartnereket, ha valaki úgy érzi, szívesen meginna velem egy kávét, állok rendelkezésre, a Computerworld impresszumában található elérhetőségeinken várjuk a jelentkezőket arra, hogy hasonlóan tartalmas beszélgetések során olvasóink őket, és persze rajtuk keresztül a cégüket egy új szemszögből is megismerhessék.

A Computerworld Café első beszélgetése már megtekinthető, vendégünk Zala Mihály, az EY Magyarország IT- és technológiai tanácsadásért felelős vezetője volt.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.