A Sun immár negyedik negyedéve növeli a piaci részesedését

|

Az IDC jelentése szerint a Sun 2006 utolsó negyedévében éves szinten 24,4 százalékkal növelte szerverekből származó bevételeit.

Az IDC Worldwide Quarterly Server Tracker jelentése szerint a Sun Microsystems a világ öt vezető szervergyártója közül egyedüliként 2006. negyedik negyedévében éves szinten mintegy 1,5 százalékponttal növelni tudta piaci részesedését a kiszolgálók piacán. A Sun immár negyedik negyedéve folyamatosan növeli piaci részesedését. A kiszolgálók teljes piacát tekintve a Sun és a Dell jelenleg a harmadik helyen osztozik. A Sun kiszolgálókból származó teljes szerverbevétele éves szinten 24,4 százalékkal nőtt, ami közel négyszer magasabb, mint amit legközvetlenebb versenytársa ért el. A jelentés kiemeli, hogy az öt vezető vállalat közül a leggyorsabb növekedést mind a négy kulcsterületen (kiszolgálók összesen, UNIX, Linux, x86) a Sun mutatta fel. A Sun a negyedév során az alábbi fontos területeken előzte meg versenytársait: – növelte piaci részesedését, miközben mind az IBM, mind a Dell esetében csökkent az összesített gyártói bevétel szerinti szerverpiaci részesedés. – A Unix-piacon a Sun Solaris kiszolgálók éves szintű gyártási összbevételének piaci részaránya 3,8 százalékponttal nőtt, míg a HP részaránya 1,7 százalékponttal csökkent.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.