Alerant: globális erőforrás menedzsment rendszer az AstraZenecánál

|

Az AstraZeneca, a világ egyik vezető gyógyszerfejlesztő és -gyártó cége, a klinikai kutatás szervezését támogató erőforrás menedzsment rendszert alakít ki az Alerant Informatikai Zrt. szakmai támogatásával. A rendszert a tervek szerint a világméretű kutatóhálózattal rendelkező AstraZeneca valamennyi klinikai vizsgálatot végző központjában használják majd.

Az AstraZeneca magyarországi vállalata az értékesítés mellett a kelet-európai klinikai kutatási régió központja is, ahonnan hat környező ország tevékenységét koordinálják. A kiváló technológia és munkaszervezés eredményeképpen több, itt kialakított folyamat és eljárás került már bevezetésre az AstraZeneca más részlegeiben. A klinikai vizsgálatok erőforrás-szervezésére az AstraZeneca már meglévő rendszerei is lehetőséget nyújtanak. Fontossá vált azonban egy átfogó rendszer kialakítása, hiszen a pontos tervezés jelentősen növelheti a hatékonyságot, eredményességet. Az alkalmazás segítségével precízen meghatározhatóvá válik az egyes feladatok erőforrás-igénye és az is, mikor kell elvégezni azokat. A klinikai vizsgálatok szervezése igen speciális feladatok meghatározott sorából áll, fontos tehát, hogy az azt segítő alkalmazás pontosan kövesse a folyamatokat. Az AstraZenecának olyan egyedi megoldásra volt tehát szüksége, mely a legapróbb részletekig támogatni tudja a szabványos eljárásokat. A rendszer áttekinthetővé teszi majd a gyógyszervizsgálatban résztvevő munkatársakkal, szakértői csoportokkal kapcsolatos információkat, a projektek könnyebben átláthatóvá és szervezhetővé válnak. A létrejövő alkalmazás igen sokrétű, a rugalmas projektszervezést a több irányú megközelítés, az eredményesség nyomon követését pedig a számos elemzési lehetőség támogatja. A kifejlesztendő rendszer elsődleges feladata a hatékony munkaszervezés emberi tényezőinek biztosítása, de ennél összetettebb céloknak is megfelel. Az alkalmazás helyi szinten szorosan illeszkedik majd további szoftverekhez, az összegyűlt ismeretek, adatok elérhetővé válnak más területeken is a felhasználók számára. Olyan eszköz lesz, amelynek segítségével áttekinthetővé válik a világ több pontján folyó munka, valamint ésszerű erőforrás-megosztás és -szervezés valósítható meg az egyes régiók /országok között. E célok megvalósítása érdekében az AstraZeneca olyan informatikai technológiát választott, mely az egyes elemeket, modulokat könnyen beilleszthetővé és újra felhasználhatóvá teszi. Ehhez legmegfelelőbbnek a szolgáltatásorientált technológiát találta, melyet BEA WebLogic alapokon alakít ki. A fejlesztést az Alerant Informatikai Zrt. végzi, aki mint a BEA Systems disztribútora, hivatalos magyarországi technológiai- és oktatóközpontja, teljeskörű szakértői támogatást nyújt majd az AstraZeneca Kft. részére a rendszer kialakítása és működtetése során.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.