„Az első rész is nagyon tetszett.” – íme, itt a folytatás! Hétpecsétes történetek II./2

|

„Köszönöm a könyvet! Az első rész is nagyon tetszett.” írta egy résztvevő, aki elsőként vehette kézhez a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2014. március 19-i 60. szakmai fórumán a Hétpecsétes történetek II. című kiadványt. Az idén márciusban debütáló könyv minden példánya elfogyott, így szeptemberben újabb 2000 példány nyomtatására volt szükség. Eközben az első kötet ingyenes „végtelen” számú példányban is megjelenik a világhálón letölthető módon.

A könyv az ISO 27000 szabványcsaládról ad átfogó képet, amin belül 24 megjelent szabványt dolgoz fel: tartalmazza a szabványok rövid ismertetését, és az írók által kiemelt kontrollhoz kapcsolódó esettanulmányokat. A Hétpecsétes történetek II-ben az ISO/IEC 27001:2012 szabványban felsorolt szabványokon túl olyan további szabványokat is bemutatnak a szerzők, amelyek logikailag – és számozását tekintve is – a szabványcsaládba sorolhatók. A kiadvány célja azoknak a szabványoknak a bemutatása, amellyel kapcsolatban a könyv szerzői megfelelő szakértelemmel bírnak. A teljesség igénye nélkül bemutatott összesen 24 szabvány célja a figyelemfelkeltés, rávilágítás az esetek kapcsán az információ- és adatvédelem fontosságára, és a szabványcsalád tagjai pozícionálásának segítése, hogy kiknek, milyen helyzetben érdemes azokat használni. A könyv sikerességét jelzi, hogy az első nyomat mind az 500 példánya elfogyott, így újabb példányok nyomtatása vált szükségessé. A szeptember 23-24.-én megrendezendő ITBN konferencia mind a két napján részt vesz a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület is 2000 db frissen a nyomdából elhozott Hétpecsétes történetek II. könyvvel, ahol az ITBN-en regisztrált résztvevők az egyesületi közhasznúság jegyében ingyenesen hozzájuthatnak a könyv 1-1 példányához. A Hétpecsétes történetek II. könyv kereskedelmi forgalomban nem kapható, kizárólag az ITBN konferencián lesz elérhető. Természetesen az utónyomat nem jöhetett volna létre a Hétpecsét Egyesületet támogató 11 cég nélkül, akik anyagi támogatásukkal járultak és járulnak hozzá az Egyesület szakmai munkájához, rendezvényeihez. A kiadvány előzménye a Hétpecsétes történetek könyv, amely az ISO 27001-es szabvány korábbi verziójában leírt kontrollok mentén ihletett eseteken keresztül értelmezte az alapszabvány követelményeit. „A Hétpecsétes történetek című könyv 2008-as megjelenése óta sok változás történt az információvédelmi irányítási rendszerekkel kapcsolatos szabványok világában.” írja a II. könyv előszavában Dr. Ködmön István, a kiadvány szerkesztője és írója. „Többek között az elmúlt évben kiadásra került az ISO/IEC 27001:2013 szabvány, és számtalan szabvány jelent meg, amely az ISO 27000-es szabványcsaládba tartozik.” Az Egyesület döntése alapján a Hétpecsétes történetek I. kiadvány e-book (epub) formátumban 2014. szeptember 17-től ingyenesen letölthető (a szerzői jogok figyelembevételével) az Egyesület honlapjáról (www.hetpecset.hu – Kiadványaink menüpont alatt).

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.