Egyre jobb jövedelmezőség és növekvő megrendelés-állomány a Sun Microsystemsnél

|

A Sun Microsystems bejelentette pénzügyi éve második negyedévének adatait. A 2008-as pénzügyi év második negyedéve 2007. december 30-án zárult.

A negyedévben a társaság 3,615 milliárd dollár bevétel ért el, ez mintegy 1,4 százalékos növekedést jelent a 2007-es pénzügyi év második negyedévében elért 3,566 milliárdhoz viszonyítva. A bruttó nyereség a bevétel százalékában kifejezve 48,5, ami 3,5 százalékpontos növekedést jelent a 2007-es pénzügyi év hasonló időszakához képest. A 2008-as pénzügyi év második negyedévében a GAAP számviteli elvek szerinti nettó bevétel 260 millió dollár, vagyis részvényenként 0,31 dollár volt - a 2007-es pénzügyi év második negyedévében ez 133 millió dollár, vagyis részvényenként 0,15 dollár volt. A 2008-as pénzügyi év második negyedévében a GAAP szerinti nettó bevétel 32 millió dollár szerkezetátalakítási költséget tartalmazott. A működés által generált készpénz mennyisége a 2008-as pénzügyi év második negyedévében elérte a 336 millió dollárt, míg a készpénz és a forgalomképes hitel-értékpapírok egyenlege a negyedév végén 4,677 milliárd dollár volt. \"A mai eredmények világosan mutatják, hogy folyamatosan megvalósítjuk pénzügyi céljainkat, egyúttal ráirányítják a figyelmet arra, hogy a pénzügyi év második felében a növekvő kereslet táplálja majd a növekedést\" - jelentette ki Jonathan Schwartz, a Sun Microsystems vezérigazgatója. \"A legfontosabb eredmények közt ott van a javuló jövedelmezőség, s a fejlődő piacokon, így Indiában, Latin-Amerikában, Kelet-Európában, a Közel-Keleten és Afrikában elért kétszámjegyű növekedés. A lendülethez hozzájárult a a Solaris operációs rendszerre a Dell-lel megkötött OEM-megállapodás, illetve az, hogy bemutattuk az iparág első nyílt forráskódú datacenter-virtualizációs és -menedzsment platformját, a Sun xVM-et.\" A Sun február 4-6. között tartja éves elemzői találkozóját San Franciscóban. Pénzügyi elemzők és portfóliókezelők a www.cplan.com/sunanalyst2008 weboldalon jelezhetik részvételi szándékukat, míg a nagyközönség a www.sun.com/investors címen kísérheti majd figyelemmel az eseményt.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.