Kiszervezett szolgáltatások Magyarországon

|

Szeptember 18-án a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) egy konferencián számolt be a magyarországi szolgáltató központokról (SSC) készült felméréséről. A felmérésben a legnagyobb itthoni SSC-k közül 24 vállalat vett részt.

A felmérés célja többek között az volt, hogy a piac szereplőinek részvételével áttekintést kaphassunk az egyik legdinamikusabban fejlődő iparágról. Magyarországnak - az SCC-k vonatkozásában is - komoly nemzetközi versenyben kell megállnia a helyét. Amikor egy szolgáltató kiválasztja, hogy mely országban kíván létrehozni egy szolgáltató központot, számos tényezőt vesz figyelembe. A felmérésében megkérdezett vállalatok esetében a magyarországi telephely indítása melletti érvek voltak a földrajzi közelség, a kulturális hasonlóság, a nyelvtudás, a szakértelem, az infrastruktúra fejlettsége és az oktatás színvonala. A magyarországi SCC iparágban jelenleg 25.000 fő dolgozik, a legtöbben az IT-ben (27%). Az utóbbi években a kormányzat egyértelmű szándéka, hogy további szolgáltató központok nyíljanak itthon. A kormány ezt a szándékot adókedvezményekkel és stratégiai együttműködésekkel is kifejezésre juttatja . Az előrejelzések alapján várható, hogy további vállalatok döntenek Magyarország mellett.[b][/b]

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.