Megjelent a BEA WebLogic Event Server

|

A BEA Systems új terméke, a WebLogic Event Server egyedülálló módon, Java környezetben teszi lehetővé eseményvezérelt architektúrák működtetését - adta hírül az Alerant Zrt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.

A WebLogic Event Server másodpercenként akár 50 000 üzleti esemény valósidejű feldolgozását teszi lehetővé. Az alkalmazásszerver a real-time összegyűjtött adatok között olyan sémákat és tendenciákat ismer fel, melyek máskülönben észrevétlenek maradnának, s így lehetővé válik a vállalatok számára, hogy azonosítsák, modellezzék, előre jelezzék a lehetőségeket. A vállalatok egyik aktuális problémája, hogy a hozzájuk beáramló, nagy tömegű, összetett és sok esetben előre nem látható adatokkal megbirkózzanak. A jelenleg használt infrastruktúrák jellemzően szinkron, kérés-válasz típusú tranzakciók feldolgozására optimalizáltak, az aszinkron események kezelésében nem tudják biztosítani a valósidejű követelményeket. A BEA WebLogic Event Server e téren jelent megoldást. Nagy volumenű eseményforgalmat képes kezelni, s komplex eseményfeldolgozást (Complex Event Processing, CEP) végez. A CEP egy olyan technológia, mely az eseményfeldolgozás során képes a több eseményre vonatkozó minták, korrelációk, hierarchiák kezelésére, valamint egyéb összefüggések, például az okbeliség vagy időzítés figyelésére. Mindeddig a Java alkalmazásokban nem lehetett megvalósítani az ilyen típusú, s emellett valósidejű eseménykezelést. A standalone CEP-motorokkal ellentétben, a BEA WebLogic Event Server teljes körű funkcionalitást biztosító alkalmazásszerver platform, beépített eseménykezelő tulajdonságokkal. Ezen a platformon anélkül épülhetnek ki alkalmazások, hogy a CEP-motort egy különálló, általános platformmal kellene integrálni. Együttműködik a BEA WebLogic Real Time és BEA WebLogic Server Virtual Edition termékekkel, így megfelelő alapot nyújt az eseményvezérelt SOA-megoldások, a nagy, üzletileg kritikus alkalmazások üzemeltetéséhez. A szerver XTP-támogatást (Extreme Transaction Processing) nyújt, így nagy áteresztőképességet, precíz prognosztizálhatóságot és valósidejű reagálást biztosít a kemény feltételeket szabó szolgáltatás szintű megállapodások (Service Level Agreement, SLA) esetében. Támogatja az egyszerű Java (POJO) programozást és a Spring Framework használatát, valamint az eseményfeldolgozó programozási nyelvet, az EPL-t (Event Processing Language). A WebLogic Event Server az első BEA-termék, amely teljes mértékben a cég MicroService architektúrájára (mSA) épül. Az mSA, mely a BEA átfogó, SOA 360° elnevezésű platformjának meghatározó része, olyan nyílt, komponens architektúra, mely beágyazható és bővíthető harmadik fél által végzett fejlesztések során.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.