Megjelent a JRockit Mission Control új verziója

|

A BEA Systems Java virtuális gépe, a Jrockit a JRockit Mission Controlt eszközkészletet kínálja Java alkalmazások monitorozásához, optimalizálásához és hibafelderítéséhez. A Mission Control most megjelent, 3.0-ás változatának Latency Analyzer komponense a késleltetett események azonosításával új lehetőségeket teremt a teljesítményoptimalizálásban - adta hírül az Alerant Zrt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.

A BEA JRockit Mission Control, mely a fejlesztés alatt álló és már futó alkalmazások számára is a működési adatok széles körét teszi elérhetővé, három nagy területen nyújt segítséget. Management Console eszköze összesíti, és több nézetben mutatja be a Java alkalmazások mérési eredményeit, a Memory Leak Detection a memóriaszivárgások gyors felderítést végzi el, míg a Java Runtime Analyzer az elemzések számára rögzíti a teljesítménytörténetet. A Mission Control új verziója elsősorban a Runtime Analyzer funkcióit bővíti ki, mely segítségével most már rögzíteni tudjuk a késleltetések információit is. A Java alkalmazások szűk keresztmetszetének felderítése a detektívmunkához hasonlít. A problémák tünetei ismertek, így például az alkalmazás lassan fut, de a CPU nem terhelt eléggé. Egy Java alkalmazásból megtudható, hogy a Java kód melyik részén sok a futásidő, az azonban már nem, hol áll vagy várakozik a legtöbbet. A problémák valószínű oka lehet a nem megfelelő memóriamenedzsment (nem megfelelően beállított garbage collection), vagy az, hogy a több szálon futó alkalmazásokban a szálak közötti kontextus váltás túlságosan leköti a processzor erőforrásait. Ezeket a problémákat nehéz azonosítani, s itt kapcsolódik be a BEA JRockit Analyzer, mely rögzíti a késleltetések adatait is, valamint láthatóvá teszi azokat az eseményeket, ahol ezek bekövetkeznek. Az eszközzel többféle nézetet használhatunk, láthatjuk a log-listát, grafikusan tekinthetjük át a működést, valamint követhetjük az eseményeket. Valamennyi nézet tartalmaz egy időszalagot, amelyen nagyíthatunk vagy kicsinyíthetünk annak érdekében, hogy megtaláljuk a késleltetés helyét. A BEA JRockit Mission Control legfrissebb verziójának további újdonsága, hogy RCP- (Rich Client Platform) alapú, Eclipse technológiára épül, elősegítve ezzel is az eszköz vegyes környezetű felhasználását.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.