Megújuló együttműködés a gyorsabb és megbízhatóbb működésért

|

A legnagyobb szakmai hálózatot üzemeltető portál, a LinkedIn a Sun MySQL Enterprise adatbázist választotta a cég gyors ütemű növekedésének támogatásához. A több mint 170 szakterületen világszerte 25 milliónál is több szakembert tömörítő LinkedIn hálózata a Sun segítségével fokozta a a webhelyének lelkét alkotó nyílt forráskódú adatbázis sebességét és teljesítményét.

A LinkedIn hálózatának tagjai profilokat hozhatnak létre, felvehetik a kapcsolatot barátaikkal, munkatársaikkal, ügyfeleikkel és üzleti partnereikkel, meglévő és új kapcsolati hálókat alkotva. Sok más közösségi hálózathoz hasonlóan a LinkedIn taglétszáma folyamatosan bővül, és naponta körülbelül 200 millió oldalletöltést regisztrálnak. Mivel a cég továbbra is a lehető legmagasabb szintű szolgáltatásokat kívánja fenntartani, a LinkedIn munkatársai a Sun MySQL csoportjával szorosan együttműködve megvizsgálták a korábbi MySQL rendszert, és olyan megoldást dolgoztak ki, amely megfelel a cég ugrásszerű növekedésének. „A LinkedIn folyamatos ütemben bővül szinte minden ágazatban, mivel a szakemberek a kapcsolatrendszerük kiépítésére és hasznosítására törekszenek. Piacvezetőként célunk az, hogy felhasználóinknak a lehető legjobb szolgáltatást nyújtsuk, és olyan webes élményt biztosítsunk, amely megfelel az elvárásoknak. Ennek az egész folyamatnak az alapja pedig a megfelelő IT infrastruktúra.” – nyilatkozta Jean-Luc Vaillant, a LinkedIn informatikai igazgatója, majd így folytatta: „ A Sun és a MySQL egyesítésével a legújabb fejlesztések gyorsabban és egy nyitott, megbízható munkakörnyezetben érhetők el, amivel időt és pénzt takarítunk meg.” A LinkedIn informatikai infrastruktúrája már eddig is jórészt a Sun technológiájára, így például a Solaris 10 operációs rendszerre és a Sun SPARCŽ Enterprise kiszolgálókra épült, így kézenfekvő volt a megoldás, hogy a LinkedIn a meglévő kapcsolatot felhasználva szorosan együttműködjön a MySQL csapatával az adatbázis verzióváltásának megtervezésében. A hároméves MySQL Enterprise előfizetés mellé járó Solaris Everywhere és MySQL professzionális szolgáltatások segítségével a csapat az üzlet megkötését követően két hónap alatt tető alá hozta a szoftver telepítését és bővítését. A Sun MySQL nyílt forráskódú adatbázisának új verziója megbízható és jól méretezhető infrastruktúrával támogatja a LinkedIn rendszerét, és felkészült a jövőbeni bővüléssel várható igénynövekedésre. „A LinkedIn webes rendszereinek méretezésében nyújtott segítségünk jól érzékelteti a Sun és a MySQL csapatainak potenciális erejét” – mondta Zack Urlocker, a Sun Microsystems adatbázistermékekért felelős csoportjának alelnöke. „Elsődleges célunk, hogy az ügyfeleknek innovatív, ugyanakkor könnyen elérhető és költséghatékony, nyílt forráskódú szoftvereken, illetve más nagy teljesítményű és megbízható platformokon alapuló megoldásokat kínáljunk.”

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.