Nem csak világít, autót is tölt a lámpaoszlop

|

Közel 4500 lámpaoszlopot ruházott fel új funkciókkal a Siemens Londonban.

Egyre gyakoribbak Londonban az olyan útszakaszok, ahol a járdát szegélyező villanyoszlopok a közvilágításon kívül egy másik, fenntartható közlekedést segítő szerepet is betöltenek: e-autó töltőként funkcionálnak.

A Siemens és a berlini székhelyű Ubitricity együttműködésének eredményeként London-szerte megközelítőleg 4500 lámpaoszlop-alapú elektromos töltőpontot üzemel jelenleg, elősegítve ezzel az e-mobilitás térnyerését. Ehhez a mintát a Ubitricity, a Westminster városi tanács és a Siemens 2020-ban átadott "Electric Avenue W9" nevű projektje szolgáltatta.

A fejlesztés keretében a meglévő infrastruktúra felhasználásával elsőként 24 lámpaoszlopot alakítottak át e-jármű töltőponttá, így a lakosok a beruházásnak otthont adó, több mint fél mérföldes londoni Sutherland Avenue számos pontján tölthetik elektromos járműveiket.

Az ehhez hasonló utcai villanykutak kulcsfontosságú szerepet töltenek be a töltési infrastruktúra erősítésében és ezzel közvetve javítják a városi levegő minőségét is. London légszennyezettségének felét ugyanis a közúti közlekedés okozza, és Westminster különösen forgalmas terület.

A meglévő infrastruktúrára építő töltési megoldások alkalmazása elősegíti a nulla kibocsátású járművekre való átállást, hozzájárulva ezzel a város légminőségének javításához: 2022. április végéig csak ebben a kerületben 1500 lámpaoszlopba épített töltőt telepít a Siemens.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.