Nyílt forráskód, nagyvállalati funkciók

|

A Sun Microsystems, Inc. és a GlassFish közösség közösen bejelentette a GlassFish V2, azaz a nyílt forráskódú Java Platform Enterprise Edition (Java EE) 5 alkalmazásszerver legújabb verziójának, valamint ennek kereskedelmi célú és támogatott megfelelőjének, a Sun Java System Application Server 9.1-nek a megjelenését.

A GlassFish V1 sikerére épülő új verzió olyan nagyvállalati funkciókat is kínál, mint a fürtözhetőség, a fejlett felhasználói adminisztráció, és emellett minden eddiginél nagyobb teljesítménnyel büszkélkedhet. A Sun Java System Application Server 9.1 új, a piacon minden eddiginél kedvezőbb, költséghatékony előfizetéses programot biztosít azon ügyfelek számára, akik a minőségi terméktámogatásra is igényt tartanak. A GlassFish V2 megjelenése olyan új korszakot teremt, amikor az ügyfeleknek többé nem kell választaniuk a nyílt forráskódú programok és a nagyvállalati funkciók között. Az új verziót minden olyan fontos tulajdonsággal felvértezték, amely a méretezhető vagy kritikus fontosságú rendszerbevezetések során szükséges lehet. Főbb jellemzők: - A kategória legjobb teljesítménye - a 2007. júliusi SPECjAppServer sebességpróbán a GlassFish V2 bizonyult a leggyorsabb, nyílt forráskódú Java EE alkalmazásszervernek. - Fürtözhetőség – a vállalatok a kiszolgálókat csoportokba rendezhetik, ami kiváló méretezhetőséget biztosít; a rendszerleállások elkerülésével, illetve a magas rendelkezésre állás biztosításával pedig replikálhatják a memóriában lévő adatokat. - Központi adminisztráció – az alkalmazásszerver-fürtök és az alkalmazások telepítése egyetlen központi adminisztrációs felületről felügyelhető. - Metro projekt – együttműködést tesz lehetővé a Java-technológiával hosztolt webszolgáltatások és a Windows-os (.NET) környezetek között. - Open ESB (vállalati szolgáltatásbusz) – általa a webes szolgáltatások és a meglévő vállalati erőforrások könnyen integrálhatók. - Java Business Integration (JBI) – Web alapú szolgáltatások segítségével megvalósított szolgáltatásorientált architektúra (SOA) kiépítéséhez biztosít szabványos környezetet. - A NetBeans IDE integrációja – a fejlesztők BPEL-munkafolyamatok tervezésével vezethetnek be új SOA-alkalmazásokat. A Sun drasztikusan csökkentette a Sun Java System Application Server licenc- és terméktámogatási költségét, így ára jóval kedvezőbb a versenytársak saját fejlesztésű, vállalati megoldásaihoz képest. A GlassFish V2 a Solaris, Linux, Windows és Mac OS X operációs rendszerekre tölthető le (http://glassfish.java.net), vagyis az éles üzemhez készült alkalmazásszerver valamennyi főbb szoftverplatformon elérhető. További információk a Sun kereskedelmi forgalomban kapható hasonló termékéről, a Sun Java System Application Server 9.1-ről, többek között az új, költséghatékony, előfizetéses lehetőségekről: http://www.sun.com/appserver.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.