SOA Technológiai Központ a Debreceni Egyetemen

|

Az Alerant Informatikai Zrt., a BEA Systems és a Debreceni Egyetem Informatikai Kar Információ Technológiai Tanszéke együttműködési megállapodást írt alá az egyetemen folyó technológiai képzés támogatásáról. A megállapodás eredményeképpen az egyetemen technológiai központ jön létre a nagyvállalati informatika, elsősorban a szolgáltatásorientált architektúrák (SOA) témaköréhez kapcsolódó oktatás támogatására.

A SOA Technológiai Központ célja, hogy megismertesse az egyetem hallgatóit a legkorszerűbb technológiákkal, megoldásokkal. A nagyvállalati infrastruktúra szállító BEA Systems ennek érdekében ingyenesen bocsát eszközöket a központ rendelkezésére. A termékek teljes platformot biztosítanak a nagyvállalati fejlesztések, alkalmazásintegrációs feladatok megoldásához, emellett a BEA szolgáltatásorientált infrastruktúrák támogatására kialakított AquaLogic Service Bus és AquaLogic Service Registry eszközét is megismerhetik a hallgatók. Az Alerant Zrt. a termékek használatához, a szükséges technológiai ismeretek elsajátításához ingyenes szakmai támogatást nyújt. Folyamatos online és telefonos tanácsadást biztosít az eszközökhöz kapcsolódva, az érdeklődők az egyetemen tartott klubnapjain is feltehetik kérdéseiket. A tanszék oktatói, demonstrátorok, PhD hallgatók ezen kívül térítésmentesen vehetnek részt az Alerant BEA-tanfolyamain. Az Alerant bekapcsolódik a tanszéken folyó oktatásba is. Mint Dr. Juhász István adjunktus elmondta, az egyetem számára nagyon fontos, hogy a hallgatók értesüljenek az aktuális technológiai tendenciákról, üzleti elvárásokról, praktikus, gyakorlati ismeretekhez jussanak a nagyvállalati informatika – J2EE-fejlesztések, SOA-infrastruktúrák kialakítása és működtetése – terén. A Debreceni Egyetem és az Alerant célja a hosszú távú kapcsolat kiépítése, melynek első lépése a SOA Technológiai Központ létrehozása volt - hangsúlyozta a bejelentés kapcsán Szabó Tamás, az Alerant Zrt. ügyvezető igazgatója. „Az egyetem és mi is fontosnak tartjuk, hogy minél átfogóbban ismertessük meg a hallgatókat a piaci elvárásokkal és lehetőségekkel, így növelve esélyüket a számukra megfelelő munka és munkahely megtalálására.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.