Valósidejű alkalmazások Java környezetben - megjelent a BEA WebLogic Real Time új verziója

|

A BEA WebLogic Real Time szerver rendkívül alacsony válaszidejével lehetővé teszi, hogy ezentúl azok a vállalatok is Java alapon építhessék ki informatikai rendszereiket, amelyeknek valósidejű megoldásokra van szükségük - adta hírül az Alerant Zrt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora.

A BEA Systems nemrégen bemutatott WebLogic Real Time szabványos, Java alapú szerverének legújabb, Core Edition 1.1 verziója a napokban jelent meg. A szerver elsődleges felhasználási területe a garantált válaszidőt igénylő, eseményvezérelt alkalmazások megvalósítása. Az elvégzett benchmark mérések igazolták, hogy a szerver infrastruktúrán belül, a speciális Garbage Collection mechanizmus alkalmazásának köszönhetően, a WebLogic Real Time garantálja a maximum 30 milliszekundumos futásidőt. A garantált válaszidő igen fontos például a telekommunikációs, pénzügyi, légi szolgáltatásokat nyújtó, gyártással foglalkozó cégek számára, de a felfutóban lévő online játékipar és több területen a hadsereg részére is. A WebLogic Real Time megjelenéséig e területeken nemigen jöttek létre Java alapú megoldások, köszönhetően a nem garantált válaszidőnek. A vállalatok C vagy C++ segítségével fejlesztették ki és tartották karban valósidejű alkalmazásaikat. A szerver most lehetővé teszi, hogy a cégek felhagyjanak a saját infrastruktúra kód megírásával, valamint karbantartásával, és Java környezetet építsenek ki. Ez magasabb teljesítményt, jobb fejlesztői hatékonyságot, kevesebb meghibásodást eredményez, biztosítja a szabványoknak való megfelelést, valamint megbízható kernelt ad a szakemberek kezébe. A Java környezetek további előnye, hogy támogatja a szolgáltatásorientált architektúra kialakítását, mellyel a szolgáltatások jobban tervezhetővé, kezelhetővé, újrafelhasználhatóvá válnak, valamint együttműködhetnek az elkülönült alkalmazások, illetve rendszerek. A BEA WebLogic Real Time szerver alapja a BEA JRockit Java virtuális gép, amely az egyedülálló Deterministic Garbage Collectorral rendelkezik. Hozzá kapcsolódik a BEA JRockit Runtime Analyzer, mely igény szerint rögzíti a futásidejű adatokat, és erről részletes nyilvántartást vezet az alkalmazás válaszidejének elemzéséhez.

0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.