Hirdetés
. Hirdetés

A Deloitte bemutta a 2021-es North America Technology Fast 500 rangsort

|

A listában továbbra is a szoftvercégek tündökölnek.

Hirdetés

A Deloitte közzétette "North America Technology Fast 500" című éves rangsorát, amely a leggyorsabban növekvő észak-amerikai vállalatokat listázza a technológiai, média, telekommunikációs, élettudományi, fintech és energiatechnológiai szektorokban, immár 27. éve.

Az első helyet az Axonics szerezte meg 2017 és 2020 között elért 87 037 százalékos növekedési rátával. A kaliforniai Irvine-ban székelő cég egy globális orvostechnológiai vállalat, amely az inkontinenciában szenvedő betegek számára újszerű terápiák fejlesztésére és forgalmazására összpontosít.

Hirdetés

Az Axonics például olyan beültethető, idegstimuláló eszközt fejlesztett ki és forgalmaz, amelynek hosszú az élettartama, könnyen használható, biztonságos és klinikailag hatékony terápiát nyújt a túlműködő hólyag és/vagy széklet inkontinenciában szenvedő betegek számára. Az Axonics egyike annak a hat kaliforniai székhelyű vállalatnak, amelyek idén bekerültek a legjobb 20 közé.

A Technology Fast 500 díjazottjait a 2017 és 2020 közötti pénzügyi év százalékos bevételnövekedése alapján választották ki. Összességében a 2021-es Technology Fast 500 vállalatok 212 és 87 037 százalék közötti bevételnövekedést értek el a hároméves időszak alatt, a növekedés mediánja 521 százalék volt.

"A Technology Fast 500 minden évben rávilágít a technológia vezető újítóira, és ez alól az idei év sem kivétel. A világjárványból eredő számtalan kihívással szemben a legjobbak és legokosabbak képesek voltak felpörögni, újra feltalálni, átalakítani és növekedni" - mondta Paul Silverglate, a Deloitte alelnöke, a cég amerikai technológiai szektorért felelős vezető.

A Technology Fast 500 top 10-es listáján a következők cégek szerepelnek:

A Deloitte Technology Fast 500 győztesei Észak-Amerika több mint 37 államát és tartományát képviselik. A kaliforniai Szilícium-völgy azonban továbbra is a gyorsan növekvő cégek centruma, amelynek az idei Fast 500-as lista 21 százalékával a legnagyobb a regionális súlya. New York és vonzáskörzete a nyertes vállalatok 12 százalékát adta, New England 8 százalékot, Los Angeles és vonzáskörzete 6 százalékot, Washington DC, Washington állam és Texas nagyvárosai pedig a nyertes vállalatok egyenként 5 százalékot fedetek le a listában.

A listában továbbra is a szoftvercégek tündökölnek, amelyek 26-ik egymást követő évben képviselik a nyertesek többségét (73%), ezzel megdöntve a tavalyi rekordot. A listán szereplő szoftvercégek közül a vállalati infrastruktúra és termelékenység (26%), a fintech vállalatok (19%) és a digitális platformok (18%) alkotják a vezető alágazatokat. A rangsor létrehozása óta a szoftvercégek következetesen a győztesek többségét teszik ki, 2021-ben 520 százalékos átlagos növekedési rátával.

A biotechnológiai és gyógyszeripari cégek alkotják a második leggyakoribb ágazatot az idei rangsorban, a Fast 500 vállalat 14 százalékát teszik ki, és 2021-ben 642 százalékos medián növekedési rátát érnek el. Az elektronikai eszközökkel/hardverekkel foglalkozó vállalatok medián növekedési rátája 564 százalékos, a digitális tartalom/média/szórakoztatás cégei pedig 455 %-os medián növekedési rátát értek el.

A 2021-es listán szereplő vállalatok 81 százaléka kapott kockázati tőke támogatást valamikor a története során, az első 30 helyezettből pedig 27 kockázati finanszírozással vagy magántőke segítségével jutott forrásokhoz.

A lista innen letölthető >>>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.