Hirdetés
. Hirdetés

A járvány örökre átírhatja a munka fogalmát

|

A Dropbox igazgatója, Drew Houston szerint olyan elmozdulás történt az elosztott munkavégzés felé, amit a járvány lecsengése sem tud visszafordítani. Ez a változás a Dropboxot is arra késztette, hogy teljesen újragondolja termékfejlesztési terveit.

Hirdetés

A Dropbox igazgatója és társalapítója, Drew Houston a TechCrunch Disrupton elmondta, hogy a COVID-19 felgyorsított egy olyan változást, amely már korábban elkezdődött, és az új munkavégzési módok a járvány lecsengése után sem fognak eltűnni. Az egyik ilyen hatás, ami az irodába történő visszatérés után is velünk marad, az elmozdulás az elosztott megosztott munkavégzés irányába. Houston szerint ez a legnagyobb változás a "tudásmunkában" (knowledge work) azóta, hogy a kifejezés 1959-ben megszületett.

Hirdetés

Ez az átalakulás indította arra a Dropboxot, hogy az elmúlt hat hónapban újragondolja  termékeinek halmazát: rájött ugyanis, hogy az emberek teljesen másként dolgoznak most, mint korábban, és ehhez a Dropboxnak is alkalmazkodnia kell. Amikor észlelték a gyors elmozdulást az elosztott munkavégzés felé, a cégnél úgy döntöttek, átalakítják teljes termékfejlesztési útvonalterüket, és ez az újratervezés rövidesen termékkibocsátások formájában is érzékelhetővé válik.

Houston szerint cége jól felkészült az otthoni munkavégzésre, de amikor be kellett zárni az irodát, ugyanúgy érezte magát, mint a többi vezető, akinek a járvány idején kellett irányítania cégét: ismeretlen, veszélyes vizeken hajózik. Másokhoz hasonlóan ő sem rendelkezett olyan "szabálykönyvvel", ami eligazította volna, hogyan kell egy vállalkozást működtetni egy világjárvány alatt, ezért úgy gondolta, a legfontosabb, hogy vigyázzon a fogyasztóira és az alkalmazottaira. Amikor azonban kiderült, hogy a cég fogyasztóinak teljesen újfajta módon kell dolgozniuk, rájött, hogy esély nyílik olyan termékek kifejlesztésére, amelyek kielégíthetik az újfajta igényeket.

A startupként indult Dropbox egyébként ma már 1,8 milliárd dolláros nyilvános cég, de keresztülment az összes cégfejlődési állomáson, és Houston szerint ma is fejlődik, változik, hogy meg tudjon felelni a piac változó igényeinek. Tény, hogy az új helyzet, amelyben egyre többen dolgoznak otthonról, nagy lehetőséget jelent az olyan webes tárhelyekkel, felhőszolgáltatásokkal foglalkozó cégeknek, mint a Dropbox, hiszen az ilyen megoldásokkal a cégek könnyebben alakíthatnak ki közösen kezelt online tárolókat, és könnyen megoldhatják a csoportmunkát még akkor is, ha személyesen nem találkoznak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.