Hirdetés
. Hirdetés

Az Y generációsok feledékenyek és elvonódik a figyelmük

|

Egy felmérés szerint a 18-25 éves ausztrál fiatalok több mint fele nyilatkozott úgy, hogy elvonják a figyelmüket a munkától az e-mailek és a közösségi weboldalak.

Hirdetés

A fiatalabb munkavállalók nagyobb valószínűséggel felejtik el a jelszavakat, vesztik el a digitális dokumentumokat és vonja el a figyelmüket a munkától a Facebook, mint az idősebb generációk tagjai, állapította meg a Nitro cég kutatása. Ez a megdöbbentő tény aggodalommal töltheti el a munkaadókat a jövőbeli alkalmazottak hatékonyságát és összpontosító képességét illetően.

A több mint 1000 ausztrál munkavállaló körében végzett online közvélemény-kutatás szerint tíz 18-25 év között válaszadó közül közel kilenc felejtett el egy jelszót vagy vesztett el egy digitális dokumentumot a közelmúltban. Ezek a sajnálatos események majdnem kétszer olyan sűrűn fordultak elő, mint az 55 év feletti alkalmazottak esetében (55 százalék).

A megkérdezettek több mint a fele mondta azt, hogy az e-mailek és a közösségi weboldalak elvonják a figyelmüket a fontosabb feladatoktól, míg a 45 éven felülieknek csupán a 18 százaléka számolt be erről a problémáról. A 18-25 éves korcsoport tagjai esetében közel háromszor valószínűbb, hogy elfelejtik jelszavukat vagy bejelentkezési adataikat, mint 55 év felettieknél.

Miközben a fiatal ausztrálok használják a legnagyobb arányban az új technológiákat, a közösségi médiát, a mobil appokat és a felhőalapú tárolást, kutatásunk azt állapította meg, hogy ez a generáció nehezen tud megbirkózni a kommunikációs csatornák és digitális tartalmak bősége által okozott túlterheléssel, nyilatkozta Adam Nowiski, a kutatást végző Nitro cég ázsiai-óceániai igazgatója. A millenniumi és az Y generáció tagjai egyre nagyobb számban jelennek meg az ausztrál munkaerőpiacon, ami egyre inkább arra kényszeríti a munkaadókat, hogy alkalmazkodjanak az igényeikhez.

A kutatás szerint a 18-25 évesek 31 százaléka vesztett el digitális dokumentumot az elmúlt hat hónapban, miközben az 55 éven felülieknél ez az arány csupán 18 százalék. A fiatalabb alkalmazottak közel ötöde (18 százaléka) egy dokumentum rossz változatán dolgozott, szemben az idősebbek 4 százalékával.

A fiatalabbaknak ugyanis számtalan a figyelmet elvonó csábítással kell megküzdeniük: közösségi csatornákkal, több e-mail fiókkal, kommunikációs platformokkal (Slack, Yammer, Skype), állománymegosztó szolgáltatásokkal a felhős tárolóhelyeken megosztott tartalmakkal, és az információözönnek nem tudnak ellenállni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.