Hirdetés
. Hirdetés

Még az ebédszünetet is ellopta a home office

|

A Microsoft elemzése szerint távmunkában többet dolgozunk, többet tanácskozunk, viszont a megbeszéléseket végre nem húzzuk el, mint a rétestésztát.

Hirdetés

A Microsoft több, mint ötven alkalmazottjának munkavégzési szokásait elemezte a járvány alatt, és a Harvard Business Reviewben most közzé tette az eredményt. A cég kutatása megerősítette, hogy az otthon és a munkahely közti határvonal elmosódásával a home office-ban dolgozók munkaideje kiterjeszkedett. Általában ebéd közben is dolgoztak, és este később hagyták abba munkát, mint amikor még bejártak az irodába.

Hirdetés

A távmunka szorosabb együttműködésre késztette a munkatársakat, ennek tudható be, hogy összességében tíz százalékkal nőtt tanácskozásokra szánt idő hossza. Ugyanakkor a hangsúly a gyors, rövid megbeszélésekre került át: a korábbi időszakokhoz képest 22 százalékkal több volt a fél óránál rövidebb meeting, és 11 százalékkal kevesebb az egy óránál hosszabb.

Fontos hangsúlyozni, hogy ez nem valamiféle vezetői döntés eredménye volt, magától alakult így. Mondhatjuk úgy is, hogy végre a megbeszélésekből kikerült a felesleges szócséplés, a kollégák azért keresik egymást ilyenkor, mert valamilyen valós problémára keresnek megoldást, nem pedig azért meetingelnek, mert vicces sztorikat akarnak mesélni egymásnak egy kávé mellett a tárgyalóban.

A távmunka a főnököket arra késztette, hogy aktívabb szerepet játsszanak a csoportok tagjai közötti kommunikáció lebonyolításában. A vezetők a korábbiaknál 115 százalékkal több csevegő üzenetet küldtek el, míg a beosztottaknál csak 50 százalékos volt a növekedés.

Az otthoni munka a hétvégékbe is benyomult, és a dolgozók összességében sokkal többet dolgoztak, mint amikor még bejártak az irodába. Ez egybecseng a Business Facilities egy korábbi tanulmányával, amely szerint az Egyesült Államokban az átlagos munkaidő a karantén alatt majdnem 40 százalékkal nőtt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.