Hirdetés
. Hirdetés

Válts nagyobb sebességre az értékesítésben

|

Az Értékesítési modul az esetek legnagyobb részében egy CRM rendszer motorja.

Hirdetés

Mi, a MiniCRM-nél úgy gondoljuk, hogy kis túlzással, de erről szól az egész: hogyan tudjuk legjobban támogatni az értékesítést. Szerintünk úgy, hogy:

 • Nemcsak szoftvert (mint eszköz), hanem megoldást is kapsz egyben (folyamatot, struktúrát és "értékesítési modellt").
 • Egy helyen láthatsz mindenkit, aki beesik hozzád mint érdeklődő.
 • Egyértelmű státuszok és értékesítési lépések segítségével mindig tudhatod, kivel, mit és hogyan kell (vagy kéne) éppen csinálni a siker érdekében.
 • A következő lépés sosem sikkad el. Sosem. Nincs elfelejtett érdeklődő.
 • A felelősség (ki az adott értékesítés felelőse) sosem sikkad el. Nincs elfelejtett érdeklődő.
 • Naprakészen tart, támogat, hogy ne felejts el semmit. Teendőkezeléssel, határidőkkel és előre beállítható automatizmusokkal támogatjuk mindennapi munkádat.

Fókusz mindenek felett
Az új Értékesítési modul arra koncentrál, amire te nem mindig. Az érdeklődőre. A komoly érdeklődőre. Aki jó eséllyel vehet tőled, nem az, aki elviszi az idődet feleslegesen.

 • Minősítés. Ismerd fel és minősítsd őket! (Feltérképezés)
 • Fókuszálás. Koncentrálj a célcsoportodra! Fordíts rájuk nagyobb figyelmet (értékesítés).
 • Elengedés. Engedd el, aki nem célcsoportod. Csak azok legyenek értékesítésben, akikből lehet valami (adatbázis).

Koncentrálj azokra az érdeklődőidre, akikről valóban elképzelhető, hogy vásárolni fognak. Aki nem célcsoportod, annak legyen lehetősége vásárolni, de a legkevesebb figyelmet szenteld nekik. Spórolj időt, amit valódi érdeklődőkre "költhetsz".

Ügyfélcsoportosítás

 • Érdeklődő: Mindenki, aki beesett. Nem válogatunk. Űrlapról, betelefonál, besétál, emailt írt, sms-t küldött, virágot küldött, füstjeleket küldött, azt hitte kérdése van, odajött a standodnál, beszéltél vele kiállításon, levelet írt, Tinderen jobbra húzott, mindegy. Ha bármi érdeklődést mutatott, akkor CRM-ben a helye. Feldolgozandó csoport, vagy megy tovább komoly érdeklődőbe vagy adatbázisba. Minősíted, megtudod akar-e és tud-e mostanában vásárolni. Derítsd ki! Az is lehet, lesz belőle valami. Állj neki borvirágos optimizmussal, de tudd meghozni a döntést, amikor el kell engedni. Ha bármelyik két csoportban beragadás van (tehát nem tartod tisztán), véged van.
 • Komoly érdeklődő: Ő az, akivel konkrét értékesítési lehetőségről tudsz beszélni, ami látszólag belátható időn belül (pár hét) bekövetkezik. 20-70 százalékukat le kéne zárni sikeresen. Ha eddig nem szedted őket külön, akkor "csipkedd magad!" (és szedd össze magad és őket is). Ha megvannak külön, de 10% alatt konvertálod, "csipkedd magad". Akard külön látni azokat, akik még nem vásároltak és akiről akár még nem is tudod, hogy mit akar / már mondta, hogy nem érdekli. Ők vannak nagyon közel a paradicsomhoz. Ne legyen belőle túl sok, mert nem bírod el. Sales csapatod szétesik, elúsznak a feladatok, minőségi munka elcsoffad..Pucolj, tervezz, dolgozz fel, zárj le, ünnepelj. Aztán elölről.
 • Vevő. Ő az, akinek a legkönnyebb újra eladni. Ha előfizetést árulsz, akkor ugyebár alapból újra fog vásárolni. El lehet veszteni, de sokkal nehezebb 0-ról újra eladni, mint így. Áruljon mindenki előfizetést? Nem biztos, hogy ez a megoldás…
 • Adatbázis: Ide kerül mindenki, aki a fenti 3-ból kiesik. Lehet rájuk ütemezni következő lépést, de igazából inkább a marketinges dolga, hogy kreatív kampányokkal újraélessze őket. Hagyd meg nekik a gyönyört, te foglalkozz azzal, akiből lesz a kakaó.

Működj MiniCRM-ről akár már holnap
CRM bevezés igenis lehet napok, maximum hetek kérdése. Felejtsd el az évekig elhúzódó robosztus rendszerek bevezetését.

Kialakított státuszrendszer, előre felvett legfontosabb mezők, elkészített sablonok, beállított űrlapok várnak téged a MiniCRM új értékesítési moduljában, így neked az induláshoz már csak csiszolgatni kell rajtuk. Később (vagy bármikor) szerkeszd, változtasd ezeket saját magad, szabd még jobban testre MiniCRM-ed, nem kell hozzá fejlesztő vagy programozó.

Légy hatékony. Ne az adminisztrációval teljen el a napod. Ne információ kutatással teljen el a napod. Ne felesleges körök folyamatos megfutásával teljen el a napod. Tehát, légy hatékony!

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.