Az új robottechnológia lehetőséget biztosít a nagyszériás autóipari minőségű alkatrészgyártásra

|

Festőüzem- és technológiafejlesztés a Magyar-Lakknál.

Fejlesztette festőüzemét és korszerűsítette technológiáját az ipari festékrendszerek gyártásával és felületkezelési szolgáltatásokkal foglalkozó Magyar-Lakk Festékgyártó Kft. Marcaliban.

Az éveken át tartó, 2023 első felében befejeződött beruházási folyamat termék-, technológiafejlesztést, energetikai korszerűsítést, munkahelyteremtést foglalt magában, 125 millió forintos költségének finanszírozásához európai uniós támogatást is igénybe vettek.

A festőüzemben működő robottechnológiás festősort alkalmassá tették UV-lakkozásra is, ezzel biztosítva lehetőséget a nagyszériás autóipari minőségű alkatrészgyártásra.

A vállalat festékfejlesztésre, termékvizsgálatokra egyaránt alkalmas labort rendeztek be. Itt alkották meg az új, oldószermentes kivitelben is készülő Dual Cure UV, fényre száradó lakkokat, továbbá olyan, márkavédelemre alkalmas speciális bevonatokat is, amelyeken adott megvilágítás mellett egyedi azonosítók láthatók, megoldást kínálva bizonyos terméktípusok eredetiségének igazolására.

A telephelyen 10 új munkahelyet hoztak léte, a tavaly telepített 50 kilowattos napelem az üzem áramszükségletének akár 50 százalékát is képes fedezni.

A Magyar-Lakk Kft. 2021-ben vásárolta meg az egy hektáros marcali telephelyet, amelyen iroda, raktárépületek, továbbá a 800 négyzetméter területű modern festőüzem áll.

Az üzem magyar és nemzetközi nagyvállalatoknak nyújt felületkezelési szolgáltatásokat, ami jellemzően háztartási elektronikai gépek burkolatának bérfestését jelenti. Mint ismeretes, a dunakeszi székhelyű Magyar-Lakk Kft.-nek Marcalin kívül Lajosmizsén van festőüzeme.

"A cég termékeivel, bevonataival a boltokban nem, de vonatszerelvényeken, traktorokon, gépeken, konténereken, csarnokokon, parkolóházakban, a körúti Combinón és egyéb villamosokon, porszívókon, hajnyírógépeken gyakran találkozhatunk."

A magyar festékipari szakemberek által alapított és jövőre fennállásának 30. évfordulóját ünneplő vállalat 2021-ben 918 millió forint árbevételt és 82,5 millió forint nettó eredményt, 2022-ben 854 millió forint árbevételt és 2,6 millió forint nettó eredményt ért el. Idén 1 milliárd 50 millió forint árbevételt és 25 millió forint nyereséget remélnek.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.