Bárki be tud kapcsolódni a Digitális Felzárkóztatási Alapba

|

A program fenntartható, hosszabb távú működéséhez más cégek, szervezetek és magánszemélyek számára is megnyitották a lehetőséget az alap támogatására.

Újra megnyílt a Digitális Felzárkóztatási Alap; kórházak, idősotthonok, gyermekotthonok és magánszemélyek is pályázhatnak informatikai eszközökre a június 30-ai határidőig.

A Magyar Vöröskereszt közleménye szerint a szociálisan rászorulók sokszor nem rendelkeznek az olyan, kapcsolattartáshoz, tanuláshoz, álláskereséshez, munkavégzéshez szükséges eszközökkel, mint az okostelefon, tablet, laptop. Ennek leküzdésében segít a Magyar Vöröskereszt és a Yettel által létrehozott Digitális Felzárkóztatási Alap 2021 óta.

A programban eddig résztvevők a három évre tervezett összeg 32 százalékát használták fel, így idén és jövőre még összesen mintegy 34 millió forint értékben lehet digitális eszközökhöz és szoftverekhez jutni - közölték, hozzátéve, hogy a Yettel a pénzösszeget biztosítja, a készülékek típusáról - a szükségletek ismeretében - a Magyar Vöröskereszt szakértő csapata dönt.

A pályázatra szociálisan rászorulók - elsősorban tanulók, idősek, nagycsaládosok, gondozásra szorulók, egyszülős családok gyermekei, szociális és gyermekjóléti intézmények ellátottai -, valamint az alap éves költségvetése tíz százalékáig egészségügyi, szociális és gyermekjóléti intézmények (kórházak, idősotthonok, családok átmeneti otthona, valamint gyermekotthonok) és ezen intézmények ellátottjai jelentkezhetnek - tudatták.

"A humanitárius szervezet kiemelt célkitűzése a társadalmilag sérülékeny csoportba tartozó személyek támogatása, egyes esetekben az elmagányosodás, más esetekben az esélyegyenlőtlenség csökkentése" - írták. A program fenntartható, hosszabb távú működéséhez más cégek, szervezetek és magánszemélyek számára is megnyitották a lehetőséget az alap támogatására.

A pályázattal kapcsolatos részletek a voroskereszt.hu/digitalis-felzarkoztatasi-alap/ oldalon találhatók.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.