Bővítette kapacitását a szentesi Hydro-Kor

|

A fejlesztés eredményeként modernebbé, költséghatékonyabbá vált a vállalkozás, amely gyorsabban tudja kielégíteni ügyfelei igényeit.

Európai uniós támogatással új csarnok építésével és korszerű diagnosztikai mérőállomás üzembeállításával, 262 millió forintos beruházással bővítette kapacitását az elsősorban ivó- és szennyvíztisztító-telepek gépészeti kivitelezésével foglalkozó szentesi Hydro-Kor Kft.

A Hydro-Kor Kft. szennyvíztisztítók, ivóvíz-kezelők, ipari víztisztítók, valamint uszodák vízgépészetének tervezését, kivitelezését, továbbá gépkocsimosók szennyvíztisztítóinak építését végzi. A cég emellett fémszerkezeteket, szűrőtartályokat és gázmentesítőket gyárt.

A közlemény szerint a vállalkozás Szentesen, berekháti telephelyén a 183,47 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatással megvalósult beruházás során 755 négyzetméter bruttó alapterületű ipari csarnoképületet alakított ki.

A bővítésre azért volt szükség, mert a társaság kezdte kinőni a meglévő raktárát. Az új épületben helyezték el a cég új ivóvizes diagnosztikai mérőállomását is. Ez alkalmas szűrőtartályok nyomáspróbájára, atmoszférikus tartályok, gázmentesítő berendezések tömörségi próbájára, szűrőtartályok szűrési technológiájának diagnosztizálására, beszabályozására - szűrési-, öblítési sebesség, szűrési ellenállás beállítására -, valamint gázmentesítő berendezések vizsgálatára. A mérőállomás része két, együttesen 45 köbméter térfogatú medence is.

A fejlesztés eredményeként modernebbé, költséghatékonyabbá vált a vállalkozás, amely gyorsabban tudja kielégíteni ügyfelei igényeit. A Hydro-Kor Kft. a projekt megvalósítását követőn 10-15 százalékos árbevétel növekedéssel számol.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2011-ben alapított, magyar magánszemélyek tulajdonában álló, 19 alkalmazottat foglakoztató Hydro-Kor Kft. értékesítésből származó nettó árbevétele tavaly csaknem 304 millió forint volt, ami 65 százalékkal haladta meg az előző évit. A vállalkozás adózott eredménye 2021-ben 20,5 millió, tavaly 55,8 millió forint volt.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.