Csaknem 300 millió forintból bővítette kapacitásait a LEXCOM Electrics

|

Az új eszközökkel termékportfólióját és a termékek hozzáadott értékét bővíti, növeli.

A LEXCOM Electrics Zrt. csaknem 300 millió forint értékű technológiai fejlesztést valósított meg, az épületüzemeltetéssel, tervezés-kivitelezéssel foglalkozó társaság a beruházáshoz uniós támogatást is elnyert.

A társaság bejelentése szerint a beruházás teljes költsége 297,97 millió forint volt, ebből 208,58 millió forintot vissza nem térítendő európai uniós támogatás fedezett, amelyet a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Pluszban nyert a cég kapacitásbővítésre.

A projektben többek között új eszközöket is vásárolt és helyezett üzembe a társaság, egyebek közt gázüzemű targoncát, karos, akkumulátoros emelőgépet, klímaszerelő gépet és fűtési rendszerhez szükséges mosó berendezést, illetve légcserélő berendezést.

A közlemény szerint a vállalkozás az új eszközökkel termékportfólióját és a termékek hozzáadott értékét bővíti, növeli.
Kiemelték, hogy az üzembe állított új berendezések biztosítják a cég piacképességét, költséghatékony működését és versenyképességét.

Mint ismeretes, a Lexcom cégcsoport Magyarországon és a környező országokban végez épületüzemeltetést, tervezést-kivitelezést. A vállalkozás tevékenységei kiterjednek egyebek mellett az áruházak, bevásárlóközpontok komplett műszaki üzemeltetésére, üzletek és gyárak hűtés-fűtés rendszereinek karbantartására, valamint épületgépészeti rendszerek tervezésére, kivitelezésére és fesztiválok, rendezvények hűtés-fűtésének biztosítására.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a LEXCOM Electrics Zrt. nettó árbevétele tavaly 1,7 milliárd forint volt, egy évvel korábban pedig 1,6 milliárd forintot tett ki. A cég 2022-ben 538,9 millió forint nyereséggel zárt, míg 2021-ben 453,8 millió forint volt az adózott eredménye.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.