Csaknem 320 millió forintból fejlesztette gyártási technológiáját a kistokaji Fireplace

|

Egy új szervert és 20 új számítógépet szereztek be, melyeket a terméktervezés, a termelés, a pénzügy és a logisztika területén fogják hasznosítani.

A kistokaji székhelyű Fireplace Kft. csaknem 320 millió forint értékű gyártásitechnológia-fejlesztést és termelésikapacitás-bővítést valósított meg a kandallókályhák iránt megnyilvánuló növekvő mennyiségi és minőségi igények fokozott kielégítése érdekében.

Közleményük szerint a beruházás eredményeként korszerű acéllemez-megmunkálást végző gépek - lézervágó, élhajlító, szemcseszóró, hegesztő berendezések - beszerzése és üzembeállítása történt meg, melyek fejlesztéséhez az európai uniós szabványoknak való megfelelést biztosító új laboratórium létesült.

A vállalat egészét átfogó informatikai rendszert is átalakították, így egy új szervert és 20 új számítógépet szereztek be, melyeket a terméktervezés, a termelés, a pénzügy és a logisztika területén fogják hasznosítani. A logisztikai fejlesztés eredményeként két homlokvillás és két gyalogkíséretű elektromos targoncát is vásároltak - ismertette a társaság.

A Fireplace Kft. határozott szándéka a megújuló energia fokozott felhasználása, így egy napelemrendszert is telepítettek. A kandallókat a cég munkatársai fakalodákban szállítják, melyek faanyagát az európai uniós szabványok szerint csírátlanítani kell. Erre a munkafolyamatra a beruházás alatt egy villamos fűtésű, műszerezett kemencét szereztek be.

A közlemény szerint a dolgozók új szociális helységeinek - öltözők, mosdók - kialakítására és egy konténerrendszer telepítésére is sor került a projektben. A termékfejlesztést egy külső tanácsadó cég segítette, míg a Fireplace Kft. egy kollégája elektronikus ügyintézési alapok képzésen vett részt.
A társaság fejlesztési projektje a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program Széchenyi 2020 Programban, 317,9 millió forintos európai uniós, feltételesen vissza nem térítendő támogatás segítségével valósult meg - közölték.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a csaknem 200 munkavállalót foglalkoztató Fireplace Kft. 2021-ben csaknem 6 milliárd forint nettó árbevétellel zárt az egy évvel korábbi, 4,8 milliárd forinttal szemben. Adózott eredménye 63 millió forintra nőtt a 2020-as 15 millió forintról.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.