Technológiafejlesztési és kapacitásbővítési beruházás ért véget Ecseren

|

A fejlett gyártóeszközöknek köszönhetően növelhetik a termelési és karbantartási kapacitásukat, csökkenthetik az előállítási költségeket.

Véget ért a Pro-Form Kft. komplex technológiafejlesztési és kapacitásbővítési beruházása a Pest megyei Ecseren - közölte a műanyagfeldolgozó cég. A több mint 607 millió forint értékű, 2021 júliusában kezdődött projekthez a Széchenyi Terv Plusz 334 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá.

Az összegből többek között új állványrendszert és fejlett gyártóeszközöket vásároltak, így növelhetik a termelési és karbantartási kapacitásukat, csökkenthetik az előállítási költségeket, biztonságosabban és kisebb környezetterheléssel működhetnek. Ezzel együtt az alapanyagraktáruk korszerű hőszigetelést kapott, munkavállalóik számára pedig képzési szolgáltatást biztosítottak - olvasható a közleményben.

A Pro-Form Kft. a honlapján olvasható bemutató szerint több mint 6500 négyzetméter gyártó- és 8500 négyzetméter raktárterülettel rendelkezik. A cég több műanyagfeldolgozó alaptechnológiát tudhat magáénak, termékfejlesztő és szerszámtervező csoportjuk új szolgáltatásokon dolgozik, emellett korszerű, jól felszerelt szerszámkészítő üzemet is létesítettek. Legfontosabb termékeik közé tartoznak a fröccsöntött dobozok, a mikrohullámozható, hegeszthető dobozok, az egyszerhasználatos dobozok és tégelyek, vagy a doboz- és desszertbetétek, amelyeknek európai szinten is az egyik legjelentősebb gyártója az ecseri központú cég.

Beszámolója alapján az 1991-ben alapított cég 2021-ben több mint 7 milliárd forint, 2022-ben majdnem 9 milliárd forint nettó árbevétellel zárt, felerészt külföldi értékesítésekből. Adózott eredményük 1,25 milliárd forintról 1,47 milliárd forintra nőtt az elmúlt 2 üzleti évben.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.