Több mint 400 millió forint értékben fejleszt a Sasvári Kft.

|

A projekt részeként informatikai eszközöket is beszereztek az adatok rögzítésére és a vizsgáló berendezések vezérlésére.

Több mint 400 millió forintos fejlesztést hajt végre az optikai üzlethálózatot működtető, esztergomi Sasvári Kft. - közölte a cég.

A kft. a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program Plusz 246 millió forintos támogatásával harminckét, magas technológiai színvonalat képviselő eszközzel fejleszti és bővíti vállalkozását az orvosieszköz-gyártásban - írták a közleményben. A Ginop-támogatás a projekt értékének 55 százaléka.

Az új eszközökkel - többek között szemészeti vizsgálóegységekkel, dioptriamérőkkel, funduskamerákkal - a kft. képes lesz kielégíteni Pakson és Szekszárdon a szemüvegek iránti növekvő igényeket. A projekt részeként informatikai eszközöket is beszereztek az adatok rögzítésére és a vizsgáló berendezések vezérlésére - tették hozzá.

A 135 alkalmazottat foglalkoztató cégnél a beruházás 95 munkahely megőrzéséhez járul hozzá, és közlésük szerint tízszázalékos árbevétel-növekedést várnak tőle.

A 18 üzletből álló Optic World hálózatot működtető kft. 2022-ben 2,69 milliárd forint nettó árbevételt és 328 millió forint adózott eredményt ért el, a társaság tájékoztatása szerint az árbevétel idén várhatóan 2,9 milliárd forintra nő.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.