Hirdetés
. Hirdetés

Gördülékeny munkavégzés OTRS-sel

|

Az OTRS-sel való munkavégzés mostantól "gördülékenyebb", mert rolling release, magyarul gördülő kiadási modellre váltottunk. Az ügyfeleink azonnal megkapják a legújabb fejlesztéseket, amelyek hatékonyabbá teszik a mindennapi feladatok elvégzését. Az agilis transzformáció lehetővé teszi, hogy hamarabb szállítsunk értéket jelentő fejlesztéseket úgy, hogy a szolgáltatással kapcsolatos visszajelzéseket beépítjük a termékbe.

Hirdetés

A 2023-as év rengeteg változást és újdonságot hozott, különösen az információtechnológiai területeken. Néhány éve 3 vagy 5 éves ütemterveket határoztak meg a szoftverek fejlesztésében. A bárki által használható generatív mesterséges intelligenciák 2 éve jelentek meg, de igazán felkapottá ebben az évben váltak. És szó szerint felforgatták a világnézetünket. Még csak 1 év sem telt el azóta. A hagyományos szoftverfejlesztési modellek már nem működnek a folyamatosan változó környezetben. A legtöbb 3 vagy 5 éves ütemterv a kukába került.

A folyamatos változás magával hozza az innovációt, azonban az innováció is változást okoz. Ahhoz, hogy innovációról beszéljünk, a következő három feltételnek kell egyszerre teljesülnie: legyen valami új ötlet, az ötlet beépítésre kerüljön a termékbe vagy szolgáltatásba, valamint az ügyfelek elfogadják a változást.

Éppen ezért elengedhetetlen meghallgatni az ügyfeleket. Az ügyfelek visszajelzése a legfontosabb az innovációs folyamatban. Ha helyesen értelmezzük az ügyfeleket, akkor nem csak a problémáikat értjük meg, hanem azt is érteni fogjuk, hogy jó irányba fejlesszük-e a termékünket vagy szolgáltatásunkat, és kielégítjük-e az elvárásokat.

Ha nem sikerül innovációt elérnünk, az az üzlet halálát jelenti. Az innováció egyre gyorsabb, az innovációk között egyre kevesebb idő telik el. A cégeknek ezzel nehéz lépést tartani, és folyamatos fejlesztésre van szükség. Azonban sokan nem veszik észre a folyamatos innovációt, mert csak funkciókat látnak. Az agilitás ebben hatalmas előnyt jelent.

Hirdetés

Az OTRS gyors válasza erre a gördülő kiadás bevezetése lett. Jelenleg ez nem más, mint a verziószám eltörlése a kiadási megjegyzésekből, de hosszabb távon olyan változtatás, amelyből az ügyfelek is profitálhatnak.

A legfontosabb, hogy az új funkciókért többé nem kell megvárni a következő főverzió-kiadást, hanem azok folyamatosan válnak elérhetővé. A folyamatos elérhetővé válás a bevezetést is megkönnyíti, mert nem kell egyszerre sok és nagy változásra felkészülni. A frissítések előtt érdemes alaposabban tanulmányozni a kiadási megjegyzéseket, mert a jövőbeli frissítések tartalmazhatnak visszafelé nem kompatibilis változtatásokat is.

A gördülő kiadásra váltással együtt teljesen megújítottuk a tudásanyagainkat is, amelyek ezentúl az OTRS Akadémia alatt érhetők el. Ez magában foglalja az eddigi írott dokumentációink aktualizált változatait, valamint a szoftver használatát segítő és bemutató videókat is. Az OTRS Akadémiára folyamatosan kerülnek fel újabb és újabb tartalmak, ezért érdemes rendszeresen ellátogatni a portálra. Ezenkívül elérhetők olyan podcastok is, amelyekben szakértőinkkel részletesen átbeszélünk bizonyos témákat.

További jelentős változás az OTRS-ben az új technológiák használata. A jelenlegi monolitikus felépítés folyamatos átalakításával a következő években az egész rendszer konténeralapúvá válik. Ennek köszönhetően javul a szoftver általános teljesítménye, egyszerűbbé válik a karbantartás, és a rendszer könnyebben költöztethetővé válik a felhőbe. És ez nem csak a motorháztető alatti dolgokra vonatkozik, hanem az új architektúrával lehetővé válnak olyan hibák javításai is, amelyekre a mostani architektúra jelentős változtatása nélkül eddig nem volt lehetőség.

A 2024-es év igazán izgalmasnak ígérkezik. A fejlesztéseink egy része hamarosan elérhetővé válik az ügyfeleink számára, és izgatottan várjuk, hogy milyen visszajelzés érkezik a használattal kapcsolatban. Tapasztalatunk szerint akár egy apróságnak tűnő új funkció is nagyon pozitív fogadtatásban részesül, miközben a jelentősebb változtatások sokkal megosztóbbak tudnak lenni. Ez valamennyire természetes, hiszen nagy ügyfélbázisnál lehetetlen olyan változtatást végezni a szoftveren, amely mindenki tetszését elnyeri. Éppen ezért megpróbáljuk a fejlesztéseinket úgy bevezetni, hogy a megszokott működés is visszaállítható legyen, pontosabban az új funkció bekapcsolható legyen, így aki nem szeretné használni azt, az egyszerűen nem engedélyezi.

Az OTRS Group csapata kellemes ünnepeket és sikeres évet kíván Önnek!

Ez a cikkünk a Computerworld magazin 2023. december 20-ai nyomtatott számában jelent meg. A teljes lapszámot itt tudja elolvasni >>>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.